Kimondta a bíróság: nem verte Demcsákot a férje

A műsorvezetőnő gyermekeinek apját első fokon mind a négy vádpontban felmentették. Demcsák teljesen kiakadt, a Facebookon szidja az ítéletet.
A műsorvezetőnő gyermekeinek apját első fokon mind a négy vádpontban felmentették. Demcsák teljesen kiakadt, a Facebookon szidja az ítéletet.

Demcsák Zsuzsa nem sokat törődött volt férjével, inkább rokonait üdvözölte. Exe, Kiss József magabiztosan mosolygott – így találkozott hosszabb idő után a volt férj és feleség. Tegnap a II–III. kerületi bíróságon ugyanis újabb tárgyalási napot tartottak. Demcsák – mint írta a Bors – feljelentette volt párját, hogy az meglopta és megverte őt, sőt a lakásukban rongált is.

Déli egy óra után a bíróság első fokon ítéletet hirdetett. Kiss Józsefet – nem jogerősen – mind a négy vádpont alól felmentették. Az indoklásban megemlítették, hogy egy többmilliós szponzori órával kapcsolatban – erről a Bors is beszámolt – egy későbbi dátumozású szerződést csatolt be a műsorvezető. Ráadásul amikor ezt az órát, illetve egy laptopot is – a vád szerint – eltulajdonította, még házassági közösségben éltek, így a lopás bűntettet sem követhette el József.

A rongálás kapcsán az derült ki, hogy legalább 12 óra telt el úgy a közös otthonban, hogy bárki ott járhatott és rongálhatott. A súlyos testi sértés kísérlete ügyében pedig egyedül Demcsák Zsuzsa állította azt, hogy őt ököllel megütötte az akkori férje, a tanúk csak pofonra emlékeztek, és az ügyhöz becsatolt orvosi látlelet sem szolgált egyértelmű bizonyítékként. Így az első fokon eljáró bíróság szerint a volt férj ártatlan.

© Fotó: Bors

– Nem a médiában akartam magamat tisztázni, hanem a bíróságon. Ellentétben a volt feleségemmel, aki kapcsolatunk negatív momentumait tálalta a nyilvánosságnak. Ebből a történetből is kiderül, hogy a családon belüli erőszak mennyire nem hiteles. Én nem követtem el ilyet, ő mégis bemocskolta gyermekei édesapját, vagyis engem – mondta a Borsnak örömittasan Kiss József.

– Törvényesnek tartjuk az ítéletet, hisszük, hogy szakmai alapon az ügyészség sem fog fellebbezni – mondta dr. Fekete Tamás, József ügyvédje, majd arra célzott, hogy Demcsák Zsuzsa ismertsége miatt esetleg máshogyan is alakulhat a folytatás: – Ha a sértett személye a motiváció, akkor viszont elképzelhető a fellebbezés, de nem lesz eredménye.

© Fotó: Bors

Demcsák Zsuzsa ügyvédje sok mindent máshogyan értékel:

– A magunk részéről sajnálatosnak tartjuk, hogy a bíróság a bántalmazást nem találta bizonyítottnak, mert véleményünk szerint erre megfelelő számú és súlyú bizonyíték állt rendelkezésre – mondta dr. Zamecsnik Péter. Természetesen az közismert, hogy a családon belüli erőszakos ügyekben szemtanúk jelenléte nem általános, így a bizonyítás nehezebb, mint más ügyekben. A bíróság ítélete a jelen ügyben nem fedte a valóságot, azt, amit a sértett megélt – zárta az ügyvéd.

„Rettegjetek, nőtársaim, de legyünk bátrak!”

Demcsák Zsuzsa az ítélet után közösségi oldalára írt:

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors