Keleti Andrea már nem akarja mutogatni a gyerekeit: “Behúztam a féket

Keleti Andrea az ötödik X-en túl is kirobbanó formában van. A népszerű táncművész rég érezte magát ilyen jól a bőrében, noha a karantén alatt rengeteget sütött-főzött a gyerekeivel.

Keleti Andrea az ötödik X-en túl is kirobbanó formában van. A népszerű táncművész rég érezte magát ilyen jól a bőrében, noha a karantén alatt rengeteget sütött-főzött a gyerekeivel.

Az utóbbi időben visszavonultabban él. Mi történt, hogy nem láthatjuk rendszeresen a képernyőn?

– Nincs különösebb oka, de való igaz, hogy korábban többet szerepeltem. Hosszú éveken keresztül az év legnagyobb showműsoraiban láthattak, a 2006-os Szombati esti láztól kezdve a kisebb vetélkedőkig. Ezek mellett szinte kötelességem volt a magánéletemet is megmutatni a médiában, noha most sincsen semmi titkolni valóm. Talán csak annyi, hogy a gyermekeim már nem igazán szeretnének szerepelni.

A Szombat esti lázban is fellépett © Bors

Miért, korábban akartak?

– Hát ez egy jó kérdés... Nehéz téma, mert ugye ők gyakorlatilag beleszülettek ebbe az életbe, akarva akaratlanul is ki voltak téve a nyilvánosságnak. Aztán amikor a lányom kérdőre vont, hogy miért szerepel az ő kis kori fotója az újságban vagy az interneten, megbeszéltük, hogy innentől fogva kicsit behúzzuk a féket. Legalábbis ami a gyermekeimet illeti. Szerencsére nagyok már, úgyhogy el tudják dönteni mire van igényük.

Férjével, Kovács Zoltánnal két gyereket nevelnek © Czerkl Gábor

Az önkéntes karantén alatt viszont legalább sokat lehettek együtt. Hogy telt az elmúlt két hónap?

– Nagyon szuperül. Sütöttünk, főztünk, sokat beszélgettünk. Igyekeztünk hasznosan tölteni a közös időnket. Közben természetesen a tánccal is igyekeztem foglalkozni; új koreográfiákat találtam ki, és a Facebook oldalamra is tettem fel néhány táncos videót, ami hatalmas sikernek örvend.

Igen, azt láttam. Több ezer megtekintéssel futnak a videók. Küldetésének érzi, hogy megszerettesse az emberekkel a táncot?

-Abszolút! Ez az életem. A tánc, a tánc, a tánc. És ha a videóimat látva csak egy emberre vagyok motiváló hatással, az már megéri.

„Kötelességem volt megmutatni a magán­életemet” © Vaskó Tamás

Az ötödik X-en túl is fantasztikusan néz ki. Ez csak a táncnak köszönhető?

-Lényegében igen, de az utóbbi időben az étkezésre is jobban odafigyelek. Felszaladt pár kiló felesleg, amitől szerettem volna megszabadulni. 8 kilót fogytam, 2 ruhamérettel kisebb darabok is jók rám, úgyhogy most abszolút elégedett vagyok a formámmal. Rég voltam már ennyire jól a bőrömben!