Celeb

Imádta Magyarországot Fülöp herceg, ez a város volt a kedvence

Bors

Létrehozva: 2021.04.14.

Rajongott a lovakért, a jó ételekért és borokért a napokban elhunyt Fülöp herceg, és mindezt meg is találta, amikor Magyarországon járt. Nem véletlen, hogy II. Erzsébettel ellentétben többször is hazánkba látogatott.

Forrás: MTI

Két fogathajtó nagyhatalom találkozott, amikor 1973-ban Fülöp herceg először látogatott hazánkba. Nem véletlen, hogy két állami gazdaságot keresett fel, a Dióspusztait és a Bábolnait, és mindkét helyen lovas bemutatón vett részt. Világbajnoki érmeket is szerzett a sportágban, az elsőt éppen Magyarországon: 1978-ban Kecskeméten bronzot szerzett a brit csapattal.Valószínűleg ezért lett a A „hírös város” nagy kedvence, ahova később feleségét is elvitte. 1984-ben a szilvásváradi fogathajtó-vébére már a Nemzetközi Lovas Szövetség elnökeként érkezett, és rendkívül elégedett volt a szervezéssel.

Ez a pár nap elegendő volt, hogy teljes bizonyossággal meggyőződjem arról, a szervezők világbajnoksághoz méltó, nagyszerű feltételeket teremtettek. Tökéletes az ellátás, a kiszolgálás, a tájékoztatás, s ami nekem külön öröm, a lovaim is ideális körülmények között várhatják a rajtot

– nyilatkozta a herceg a Népújságnak.

Kilenc évvel később, a rendszerváltás után aztán már II. Erzsébet oldalán volt Göncz Árpád vendége, megcsodálva Budapest összes látványosságát a Vártól az Operaházig. A Gundelben „négykoronás” ebéden vettek részt – minden fogással megidézte az étterem a koronát. Előételnek lazacot szolgáltak fel magyar spárgával, ezt galambesszencia követte. A főétel borjú szűzpecsenyéből készült, ehhez papírvékony burgonyakoronácskát kínáltak, magyar vadrizzsel töltve, és libamájjal töltött kucsmagombát. Az édesség vékony, ropogós tésztából sütött korona volt, amelyet igazi, illetve parféból formált eprek díszítettek. Ehhez jött még, hogy a saját mádi pincéből származó Gundel-borok mellett „asztalra került egy 1952-es évjáratú tokaji aszú is, amelynek alapanyagát a királynő trónra lépésének évében szüretelték”.

A királyi pár ellátogatott Kecskemétre és Bugacra is, az utóbbi helyszínt természetesen a lovak miatt, mivel Erzsébet is rajong értük.

Aranyköpés

Budapesthez fűződik Fülöp egyik híres beszólása. Amikor 1993-ban felfedezett az utcán egy itt élő britet, megkérdezte, mióta van Magyarországon. Amikor megtudta, hogy milyen régen, meglepetten felkiáltott: „Nem lehet itt ennyi ideje, nincs is pókhasa!”

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után