Heilig Gábor retteg Bajor temetésétől

Szorongással a szívükben készülnek a színész barátai a pénteki temetésre. A szertartás után nem terveznek tort, nem társaságban, inkább magukban szeretnének gyászolni.
Szorongással a szívükben készülnek a színész barátai a pénteki temetésre. A szertartás után nem terveznek tort, nem társaságban, inkább magukban szeretnének gyászolni.

Készülnek rá, mert készülni kell, de egy nappal a temetés előtt még mindig nem hiszik el a tényt: meghalt egy, a szívükhöz közel álló ember. Bajor Imre barátai, köztük Heilig Gábor és Eszményi Viktória énekesek szomorúan meséltek a közeledő temetés részleteiről.

– Szívbe markoló pillanatok lesznek, pedig igyekeztünk a lehető legkevésbé ömlengős beszédet írni – mondja Heilig Gábor énekes. – Imre esetében erre nem is lett volna szükség, hiszen az ő személyisége és a munkássága önmagában is elég nagy ívű ahhoz, hogy ha csak a tényeket közöljük, már csodálattal hallgassák az emberek, mit tett a Kicsihuszár ebben az országban a kultúráért, a nézők elégedettségéért és boldogságáért.

A szertartáson Gáti Oszkár színművész verset olvas fel, a búcsúztató szövegét pedig, melyet Hernádi Judit, Heilig Gábor és a Heti Hetes főszerkesztője, Ónodi György közösen írt meg, Hernádi Judittól hallhatjuk majd. – Ez élete legszomorúbb küldetése lesz – mondja Hernádi Judittal kapcsolatban az egyik, neve elhallgatását kérő színésztársa.

– Egy barátunkat temetjük. Egy igazán jó embert – szomorkodik a színészkolléga. – Félünk. Félünk a holnaptól, mert nem tudunk lelkileg felkészülni arra, ami ott vár majd ránk – mondja megtörten Heilig Gábor. – Nem tudjuk, meg tudunk-e szólalni, de még azt sem, hogy egyáltalán kibírjuk-e, hogy össze ne essünk.

Az ember képtelen felkészülni arra, hogy egy jó barát koporsója mellett álljon. Erre nem lehet felkészülni. A búcsúztató után nem is tervezünk semmilyen összejövetelt vagy tort, mindenki haza akar menni, és magában szeretné gyászolni Imit, aki már most nagyon hiányzik…

Bajor Imrét péntek délután 15 órakor búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-termében.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors