Hat hete is megműtötték már Kulka Jánost

Kaszás Attila edzette egy budapesti II. kerületi konditeremben a stroke-ot kapott Kulka Jánost. Az edző bízik a felépülésében.
Kaszás Attila edzette egy budapesti II. kerületi konditeremben a stroke-ot kapott Kulka Jánost. Az edző bízik a felépülésében.

Két éve jár Kaszás Attilához (csak névrokona az elhunyt színésznek – a szerk.) Kulka János, heti háromszor. Az egyik legnagyobb konditeremlánc II. kerületi termében nagyon természetesen mozgott az 58. életévében járó művész, mindig laza pólót és klottgatyát viselt, igazi bölcsész benyomását keltette.

– Reggelente járt, ilyenkor eléggé fáradt volt még, hiszen szinte minden este színpadon volt – mondja Attila. – De tökéletes volt a fizikai állapota, súlyzós edzést is végeztünk, és rendszeresen kardiózott. A cigiről fél éve szokott le, a táplálkozásra évek óta odafigyelt, elhízva sosem volt, olykor egy-egy szerep miatt hízott vagy fogyott egy kicsit, de sosem nagy mértékben.

Attila elmondta, hogy Kulka az utóbbi években több műtéten esett át: a térdét operálták, hat hete pedig hasi műtétje volt. Orvosi javallatra kezdett edzeni, azt mondták, jótékony hatással lesz a gyógyulására.

A meszesedés nem válogat

– Könnyen elképzelhető, hogy a hasi műtét már előjele volt a mostani vérrögnek – mondta orvos szakértőnk, aki szerint az a korábbi érprobléma és az azt követő operáció is arra utal, hogy a színésznek az egészséges életmód ellenére is súlyos egészségügyi problémái voltak évek óta. – A hasi érműtét is nagy valószínűséggel meszesedés miatt lehetett. A meszesedés nem válogat, az összes eret érinti ilyen esetben, az agyit is – folytatta az orvos.

– Utóbbinál pont arról beszélgettünk, hogy azért kell a műtét, mert néhai kollégája, Kaszás Attila abba halt bele... Erre tessék...

Az edző elmondta, utoljára hétfőn volt nála Kulka, szerdán ment volna megint, ő is csak szerdán, a hírműsorokból értesült a szomorú hírről.

– Hiszek a felépülésében, mindenesetre nagyon kegyetlen a sors, hogy ez megtörtént vele – magyarázza a személyi edző. – Tavaly sűrű éve volt, de idén szándékosan visszavett. Ahogy mondtam, a cigarettát is elhagyta. Hozzám két éve járt, de előtte is edzett, a tenisz is része az életének. A korához képest ki­emelkedően jó állapotban volt, ezért is hiszek abban, hogy lesz ereje teljes mértékben felgyógyulni. Én mindenesetre várom vissza a terembe!