Féltik Eszenyi állását

A szakmai bizottság szavazásán döntetlen eredmény született: Eszenyi Enikő és Balázs Péter 3-3 szavazatot kapott a Vígszínház igazgatói székéért folyó versenyben. Az esélyek mégsem egyenlőek.
A szakmai bizottság szavazásán döntetlen eredmény született: Eszenyi Enikő és Balázs Péter 3-3 szavazatot kapott a Vígszínház igazgatói székéért folyó versenyben. Az esélyek mégsem egyenlőek.

Bordogi Gyula, Piros Ildikó, Csiszár Imre rendező, Reviczky Gábor és Csőre Gábor, a Vígszínszáz társulatának képviselője, valamint két önkormányzati és egy minisztériumi tisztségviselő adta le ma a voksát arról, ki legyen a Víg következő direktora.

A hírek szerint ketten nemmel szavaztak Eszenyire, Balázs esetében pedig ketten tartózkodtak. Reviczky Gábor levélben küldte el szavazatát, amit érvénytelenítettek.

Színházi szakemberek szerint ebben a helyzetben Balázs Péternek áll a zászló, ami a jelenlegi igazgatónőt támogatók között elkeseredettséget váltott ki.

Az Újra Eszenyit! elnevezésű Facebook-közösség tagjai megdöbbenésüknek adtak hangot: „félek, hogy színjáték ez az egész” – írja az egyik kommentelő, utalva Balázs Péter közismert kormánypárti kötődésére.

A Bors információi szerint egyébként a Vígszínházban ugyanúgy folyik a munka, mint máskor. Stohl András például – akinek jövőjét nagyban befolyásolhatja az igazgatócsere – teljes erőbedobással dolgozik.

– A Danton halála című darabot próbáljuk, igyekszünk a munkára koncentrálni – nyilatkozta a Borsnak Stohl.

Telefonon kerestük Reviczky Gábort, de a színésztől nem tudtuk megkérdezni, hogy miért nem ment el a szavazásra, mert nem reagált hívásunkra.

A végleges döntést a Fővárosi Közgyűlés hozza meg.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors