Emilióról 15 kiló bőrt kell leműteni

A gyomorgyűrűnek és végtelen kitartásának köszönhetően több mint hatvan kilótól szabadult meg Bangó Margit veje, Emilio. Az énekesre ezúttal újabb operáció várna, de egyenesen retteg a korrekciós műtéttől.
A gyomorgyűrűnek és végtelen kitartásának köszönhetően több mint hatvan kilótól szabadult meg Bangó Margit veje, Emilio. Az énekesre ezúttal újabb operáció várna, de egyenesen retteg a korrekciós műtéttől.

A népszerű énekes tíz évvel ez­előtt, még 2008-ban döntött úgy, hogy a drasztikus súlyveszteség re­ményében kés alá fekszik, és gyomorgyűrű behelyezésére vállalkozik.

– Amikor elhatároztam, hogy szakemberhez fordulok, 158 kiló voltam, a hatalmas súlyfelesleg teljesen megkeserítette az élete­met. Még a cipőfűzőmet sem tudtam önállóan be­kötni, az állandó hát-, derék- és lábfájásról nem is beszélve. Az ízületeim teljesen kikészültek, a színpadon sem tudtam már úgy mozogni, és persze az önbizalmamnak sem használt, hogy több mint másfél mázsát nyomok – emlékszik vissza Emilio, aki ezt követően felkereste dr. Bende Jánost, aki szűkítőgyűrűt ültetett az énekes gyomrába.

158 kg: a gyomorgyűrű segített Emiliónak hatvanhárom kiló feleslegtől megszabadulni

Szükséges a műtét

Dr. Gill Endre plasztikai sebész szerint a fogyás utáni alakkorrekcióra mindenképpen szükség van akkor, ha a páciens bőre nem húzódik vissza kellően magától, és a felesleges bőrréteg nemcsak esztétikai, hanem életminőségi romlást is okoz. – Ilyen számottevő fogyásnál egy komplett hasfalplasztikát szoktunk javasolni, amivel minimum négy-hat kiló petyhüdt bőrzsírt távolítunk el a páciens bőrfeleslegétől függően. Ennek nemcsak esztétikai, hanem higiéniai okai is vannak, a kötényhas ugyanis gombásodáshoz és egyéb fertőzéshez is vezethet – mondta lapunk megkeresésére a szakember.

– Nem sokkal később meg is szabadultam huszonnégy kilótól, ám az örömöm nem tartott túl sokáig. Hamar visszaszedtem a leadott felesleget, és éveken ke­resztül jojóeffektusban szenvedtem. Ha sikerült is lefogynom, az csak ideig-óráig tartott, ráadásul amikor megismerkedtem Tinával, a közös étkezések központi helyet foglaltak el az életünkben – mondja az énekes, aki ezt követően rádöbbent: hiába a szűkítőgyűrű, ha nem párosul hozzá elszántság és elhatározás. Mindezt a nézők is nyomon követhetik a Drága családom című műsorban.

– Elkezdtem sportolni, jobban odafigyeltem az étkezésre, és máris leugrott rólam tíz-húsz kiló. Jelenleg hatvanhárom kilóval vagyok könnyebb a kezdeti százötvennyolcnál, és még további tíztől szeretnék megszabadulni. Miután azonban elértem a kívánt testsúlyomat, újra kés alá kell feküdnöm, mert a megereszkedett bőrréteget el kell távolítani – jegyzi meg Emilio, akinek drasztikus fogyása után szükséges lenne a korrekciós műtét.

95 kg: a nagy fogyás nyoma az énekes karján is látszik

– Nem tudom még, hogy mi lesz… Igazság szerint rettegek a beavatkozásól, mert tudtommal iszonyatosan fájdalmas és kellemetlen, a több hónapos kényszerpihenőről nem is beszélve. Nem tehetem meg a családommal, hogy hosszabb időre nélkülözzenek, ahogy a közönséggel sem – fűzi hozzá Emilio, akinek saját bevallása szerint legalább tizenöt kiló felesleges, megereszkedett bőrt kellene eltávolítani a testéről.

Brian már túl van rajta

A világsajtót 2015-ben járta be Brian Flemming története. Az egykor 283 kilós detroiti férfi elképesztő átalakuláson ment át. Három év alatt 181 kilótól szabadult meg, ám további 18 kiló felesleg maradt rajta: bőrben. A biztosítása nem állta a bőreltávolító műtétet, ezért létrehozott egy weboldalt, itt gyűjtött pénzt a beavatkozásra. Története sokakat inspirált, így aztán pillanatok alatt összegyűlt a szükséges hatmillió forintnyi összeg, s kés alá tudott feküdni. A felesleges bőr ugyanis nem csak esztétikai probléma: megnehezíti a mozgást, valamint a tisztálkodást.

Erről a férfiról tizennyolc kiló bőrt távolítottak el

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors