Brad Pittnek érzi magát Nagy Ervin

A Kincsem film annyira sikeres, hogy világsztárként bánnak a magyar csodaló gazdáját játszó színésszel.

A Kincsem film annyira sikeres, hogy világsztárként bánnak a magyar csodaló gazdáját játszó színésszel.

A hétvégén tartották a 103. Derby és Kincsem Filmfesztivált, aminek köszönhetően a magyar csodalóról szóló film főszereplője, Nagy Ervin ismét találkozhatott a rajongóival. Az eredmény: több órán át tartó fotózkodás, aláírásosztás, beszélgetés. A Kincsem című filmet már több mint 400 ezren látták, a Blaskovich Ernő karakterét megformáló színész napjaink legnagyobb férfi­sztárja lett, szemlátomást a Derbyn is fürdött a népszerűségben. A fizikai erőpróbának sem utolsó közönségtalálkozó után a Borsnak azt is elmondta: ez az igazi fizetség egy színésznek.

Nem titkolja, élvezi a közönség szeretetét, a népszerűséget © Végh István

– Van ebben az egészben valami Bradt Pittes vagy világsztárhangulatú. Amikor először kijöttem az évadnyitó futamra, nem hittem el. Akkor két hete volt a mozikban a film, és már akkor is le kellett állítani az autogramosztást egy idő után, pedig még kígyózott a sor – újságolta Ervin. – Egy ekkora siker után én már boldog színészként halok meg. Ebben az országban nem lehet nagyobb sikert elérni, és ezt nem nagyképűségből mondom.

Ervin szerint a Kincsem jó energiákkal van tele, szeretik az emberek, minden adott volt a diadalmenethez. Ennek köszönhetően benne sincs hiányérzet, úgy érzi, a csúcson van.

Ervin úgy véli, a Kincsem sikere 3–4 évig lendületet ad a karrierjének © Csányi Kriszta

A magánéletben szerinte egy jól menedzselt, jól élhető család jelentené számára a hasonló sikert, és nem mond le erről. Akkor sem, ha elsőre nem sikerült, és elvált. Köztudott, hogy a színész elhagyta a feleségét, és kolléganőjével, Borbély Alexandrával jött össze.

– Az a felsőfoka az emberi együtt­élésnek, ha családban történik, és van két-három gyerek, akik boldogan nőnek fel. Úgy gondolok a családra, mint az elérhető legjobb eredményre, és nem adom fel. Nem gondolom, hogy nekem nem ment az a műfaj. Megpróbálom még egyszer, és valószínűleg ez már életem végéig fog tartani.

A szándékai tehát komolyak, de az esküvő, gyermekvállalás az ő hivatásuk mellett nem egyszerű.

Több órán át osztotta az autogramokat a rajongóknak © Végh István

– Színészkörökben ez bonyolultabb, sok mindentől függ. Például Alexandra karrierjétől és az enyémtől is. Nem lehet csak úgy beleugrani. Ki kell várni egy nyugodtabb időszakot. A mi esetünkben az most kicsit arrébb van – mondta Ervin.

A színész szerint a Kincsem sikeréből nem csak ő profitál, jó hatással van a párjára, a szüleire, sôt az egész filmszakmára. Ilyenkor egy színésznek lehet három-négy jó éve, amikor azt érzi, akár egy színházat is el tudna vinni a hátán, mert az Isten a fejére tette a kezét egy kicsit.

– Mindent meg tud termékenyíteni, ha egy film jól megy. Más polcra kerülsz. Más szerepeket is rád mernek bízni. Felkavarja az állóvizet körülötted. Mindenképpen erős lökést ad. Én jelenleg a hullám tetején vagyok. Erre szokták mondani, hogyha majd visszanézünk, ez lesz életünk legfényesebb időszaka – mondta.

Világsztárnak érzi magát

Gáspár Tibor szerint van néhány dolog, amiről híresek vagyunk, ilyen Puskás Öcsi vagy Kincsem. Ezért is fontos számára ez a film, és reméli, kultfilm lesz belőle, amit a következő évtizedekben is tízezrek néznek majd meg.

– A színészi pályámnak egyik csúcsa ez. Úgy éreztem magam, mint egy európai színész. Bécsben forgattam, aztán volt egy másik szerepem, repültem Rigába, majd vissza. Mindenütt hoztak, vittek: Mr. Gáspár, taxival, szálloda, fel a hajóra, vissza… – csodálatos élmény volt.

Másodállásban riporter

Nem számítottunk rá, de a Kincsem Parkban a Derbyn dolgozó egyik szexi riporternő személyében a Jóban Rosszban sorozat dr. Kincses Patríciáját fedeztük fel. Nagy Katalin a Borsnak elmondta, ezúttal a szerelmét próbálta meg pótolni.

– A páromnak egyre több munkája van, most pél­dául egy fesztiválon dolgozik, élő videointerjúkat készít. Korábban is megfigyeltük, vannak olyan munkái, amelyek nekem is testhezállóak, ez is egy ilyen volt. Élőben jelentkeztem be a Derbyről több alkalommal is – mondta a színésznő, aki gyönyörű kék ruhában és kalapban érkezett.