Botrány: Vér tapadt Meghan Markle tiarájához

Kiderült, hogy II. Erzsébetnek jó oka volt arra, hogy visszautasítsa Me­ghan Markle első választását esküvői tiarának. A smaragdfejék a bolsevik forradalom zűrzavarában került a Windsorokhoz.
Kiderült, hogy II. Erzsébetnek jó oka volt arra, hogy visszautasítsa Me­ghan Markle első választását esküvői tiarának. A smaragdfejék a bolsevik forradalom zűrzavarában került a Windsorokhoz.

Mielőtt hozzáment volna Harry herceghez, Meghan Markle egy smaragddal kirakott tiarát szeretett volna az esküvőjére, ám II. Erzsébet visszautasította a kérést.

Robert Lacey királyi történész A Battle of Bro­thers, azaz a Testvérek harca című közelmúltban megjelent könyvében új információkkal szolgált a királyi család ra­jongóinak a Tiaragate Sagaként elhíresült ügyről, speciálisan arról, hogy a brit uralkodó miért utasította el Me­ghan kérését.

A királynőnek ugyanis nyomós oka volt rá, hogy nemet mondjon.

Meghan végül Mária királyné 1932-ben készült gyémánttiarájával a fején mondta ki a boldogító igent Harrynek © AFP

A Meghan által elsőre kinézett ékszernek ugyanis érzékeny, problémás az eredete. A szépséges smaragdfejék Oroszországból érkezett. A tiara azon értékek között van, amelyek meghatározhatatlan csatornákon keresztül, agyafúrt módon, nem nyilvános árért cserébe találták meg útjukat a Windsorokhoz a bolsevik forradalom következményeként. Botrány fűződik hozzá, ezért a smaragdtiarát ritkán, szinte sohasem mutatják meg a nagyközönségnek. Mivel a Meghan által elsőre kinézett smaragdtiarának problémás a története, ezért II. Erzsébet nem akarta, hogy Harry jövendőbelije ezt viselje az esküvő napján, és nemzetközi botrányt okozzon azzal, hogy az újságok arról spekuláljanak, hogy melyik cári hercegnő viselte ezt a tiarát, és hogyan végezték ki.

Lacey szerint szerencsétlenség, hogy Harry herceg történelmi és családi hagyományok iránti tudatlansága miatt nem értette meg az ügy bonyolultságát. Mint is­mert, a stresszes Harry így ordított, amikor nem kaphatta meg Meghan a gyászos múltú smaragdtiarát: „Amit Meghan akar, Meghan megkapja…ez az ő napja!”

„Meghan sem kaphat meg mindent, amit akar”

– válaszolta erre akkor a királynő a sértett Harrynek.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors