Börcsök Enikő: Eszenyit fel kell függeszteni!

Minden szó igaz abból, amivel a Vígszínház igazgatónőjét vádolják – állítja a Jászai Mari-díjas színésznő, ezért szerinte nem is lehet kérdés, hogy eljött az igazgatóváltás ideje a teátrumban.
Minden szó igaz abból, amivel a Vígszínház igazgatónőjét vádolják – állítja a Jászai Mari-díjas színésznő, ezért szerinte nem is lehet kérdés, hogy eljött az igazgatóváltás ideje a teátrumban.

A Vígszínház két meghatározó művésznője, Halász Judit és Börcsök Enikő is megszólalt csütörtök este abban, a napokban kirobbant botrányban, amely Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója körül robbant ki. Mint arról a Bors is beszámolt, a múlt héten neves színészek azt mondták, hogy Eszenyi verbális és fizikai erőszak alkalmazásával igazgatja a teátrum dolgozóit. A főváros vizsgálatot indított, amit a Víg felügyelőbizottságának kell lefolytatnia.

A színésznő úgy véli, eljött az ideje az igazgatóváltásnak © Balogh Ákos/Veszprém Megyei Napló

Halász Judit és Börcsök Enikő kendőzetlen őszinteséggel beszélt az ügyről. A művésznők szerint tarthatatlan a teátrumban a helyzet. Halász Judit azt mondta, hogy nem érti, hogy igazgathat ebben a percben is Eszenyi. Felidézte, hogy amikor Marton László rendező ellen zaklatás miatt vizsgálat indult, ôt felfüggesztette Eszenyi. – Ha most elindítanak egy vizsgálatot, akkor az a verbális és mentális erőszakra, az agresszivitásra nem vonatkozik? Az nem ugyanolyan bántalom, mint a fizikai bántalom? Azt szeretném, hogy ha az alatt az idő alatt, amíg ki nem derül az igazság, addig ugyanúgy, ahogy Martonnak, a mostani igazgatónak is járjon a felfüggesztés – magyarázta Halász Judit az ATV műsorában.

Halász Judit © Bors

– Egyetértek Judittal, függesszék fel Eszenyi Enikőt, amíg tart ellene a vizsgálat! – mondta a Bors megkeresésére Börcsök Enikő, majd így folytatta:

Az igazgatónő szerint alaptalanok a vádak © Bánkúti Sándor

– Nagyon sokan gratuláltak nekünk az interjú után. Jelenleg közel 200 művész áll ki a Vígszínház elszerződött tagjainak nyílt levele mellett, reméljük, ez elég meghatározó fórum egy korrekt vizsgálathoz.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors