Család

Hazavihették az Exatlon sztárjának koraszülött unokáját, hamarosan azonban újra kórházba került

D.G.

Létrehozva: 2022.12.08.

Kása András unokája a kiírtnál két és fél hónappal korábban, a horvátországi nyaralás közben született meg. A kis Olivért azonnal inkubátorba tették, napokig élet-halál közt lebegett. De a kicsi ugyanolyan harcos, mint édesapja, életmentő agyműtétje óta folyamatosan erősödött. Végül majd négy hónap kórház után 54 centisen, 2400 grammal elhagyhatta a kórházat.

Forrás: Ripost

– Számomra az lenne a legszebb ajándék, ha az egész család együtt lenne karácsonykor – kezdte az Exatlon sztárja, aki hónapokon keresztül imádkozott másodszülött unokájáért. Mint azt a Bors elsőként megírta: Kása András 6,5 hónapos terhes lánya horvátországi nyaralásukon lett rosszul, eltávozott a nyákdugó, beindult a szülés. Ahogy beértek a kórházba a mentővel, szinte azonnal megszületett a csöppnyi Olivér. Inkubátorba került, pár napig minden rendben ment. Aztán jött a rémálom...

Kása András videóhívás koraszülött unoka
Születése után rögtön inkubátorba került Olivér   Fotó: Bors 

Most már mint egy rossz álomra, úgy emlékezünk vissza arra, amikor napokig élet-halál közt lebegett Oli 

– mesélte Kása András. – Egymás után több komplikáció lépett fel, a tüdeje összeomlott, leállt a veséje, vérmérgezést kapott, a túlnyomás miatt meg kellett lékelni a fejét, de ő egy hatalmas nagy harcos, végig hősiesen küzdött. Mi telefonon tartottuk a lelket a lányomban és végig imádkoztunk. Miután sikeresen beültettek egy úgynevezett shuntöt a kis agyába, utána nem sokkal hazaszállították egy osztrák kórházba, ahol lányomék élnek.

Kása unoka agyműtét után
Az életmentő shunt műtét után már átszállíthatták Olit az osztrák kórházba  Fotó: Bors 

Az ausztriai intézményben rohamosan kezdte utolérni magát a fejlődésben a koraszülött Oli. Végül, miután elérte a kritikus 2000 grammot, hazavihették. Ekkor azonban az exatlonista lánya újabb rossz hírrel hívta édesapját.

Kása András unokája közel négy hónap kórház után végre otthon
Csak pár napig élvezhette az otthoni légkört Olivér  Fotó: Bors 

– A több havi kórházi, steril körülmény után a szervezetét megviselte a kinti lét – folytatta. 

– Elkapott valami hurutos megbetegedést, így pár nap múlva újra a kórházban találták magukat. A lányom már nagyon kimerült, de bízunk benne, hogy hamarosan jó időre elfelejhetik a kórházi szobákat. Az Exatlon All Star miatt egy éve nem találkoztunk, az volt a terv, hogy idén karácsonykor nálunk összegyűlik az egész család, az összes gyermekem és annak párjaik. De a körülmények miatt azt hiszem az unokámékkal csak videóhívással tudunk majd együtt ünnepelni. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek