Kihívás

Fóbiák nehezítik Gyebnár Csekka útját

2022. május 7. szombat 08:30

A színésznő Mérai Katával párosban vág neki az Ázsia Expressznek úgy, hogy a hosszú ismertségük óta először lesznek heteken át összezárva. A művésznőknek bár számos közös projektjük van, valójában nem is ismerik egymást. A szövetségük az édesapáik halálával alakult ki.

Csekkának utánozhatatlan humora van. Amikor azt kérdeztük tőle, hogy miért vállalta el a TV2 Ázsia Expressz című műsorában a szereplést, azt mondja nevetve: olyan sok félelme és fóbiája van, hogy az tűnt a legjobb megoldásnak, ha elmegy és megnézi, milyen érzelmeket vált ki belőle egy-egy rémisztő élethelyzet. Persze, a dolog nem ennyire egyszerű.

„Jöjjön már valami”

Gyebnár Csekka 13 éven át volt a Barátok Közt egyik főszereplője, bár diplomás színésznő és színházban is játszik, az országos ismertséget ez a sorozat hozta meg számára. A telenovella végével azonban – nem túlzás ezt állítani – szakmailag és anyagilag is légüres térbe került, új célokat kellett keresnie. Az ötletek azonban nemigen jöttek, a sorszerűségen mélyen hívő színésznő ezért nem tehetett mást, mint azt mantrázta: jöjjön már valami, ami kizökkent ebből a nihilből. És jött.

„Rettegek a víztől”

– Ekkor érkezett meg az életembe az Ázsia Expressz – mondta a Bors megkeresésére, Gyebnár Csekka. – A felkérésre szinte azonnal igent mondtam annak ellenére is, hogy tudtam: olyan feladatokat kell majd megoldanom, amitől első hallásra sikítófrászt kapok. Ázsiába megyek úgy, hogy fóbiám van a rágcsálóktól, tériszonyom van, már egy széken állva is szédülök és rettegek a víztől, mert alig tudok úszni, de közben vonz a tenger és az óceán. Ennek ellenére is boldog vagyok a lehetőségtől, hiszen végre kibillentem abból a túl nyugis állapotomból, amiben voltam. Kipihentem magam, valami izgalomra vágytam, olyan lehetőségre, ami felébreszt a Csipkerózsika álomból. Egy erős spirituális feltöltődésre, amit hol máshol érhetne el az ember, mint az emberi kultúra bölcsőjében, Jordániában, vagy Törökországban, Grúziában, Üzbegisztánban?

Gyebnár Csekka május 27-én ünnepli a születésnapját. Ha minden jól megy, akkor azt még valamelyik egzotikus országban tölti.

„Apáinknak köszönhetjük a szövetségünket”

– Igen! Ez volt az első, amit Mérai Katának mondtam, hogy olyan jó lenne, ha a szülinapomon még kint lehetnénk! Akkor azt azt jelenti ugyanis, hogy már több hete versenyben vagyunk, és jól alakulnak a dolgok – mondta lelkendezve, majd így folytatta:

– Remélem Kata elvisel majd az úton. Érdekes, hogy hosszú évek óta dolgozunk együtt, feltétlen a bizalmunk egymásban, de valójában nem ismerjük egymást. Civilként nem tudom ki Mérai Kata. 

Gyebnár Csekka/Mérai Kata
Fotó: RTL Klub

- Sosem beszélgettünk még arról, hogy kinek mi a kedvenc színe, mit szeret enni, mi teszi boldoggá. Amikor mindkettőnk édesapja meghalt, az hozott minket közelebb egymáshoz. Talán az apáinknak köszönhetjük a szövetségünket. Remélem ez az utazás olyan élményekkel gazdagít majd, amelyekből olyan energiákhoz jutok, amik elkísérnek az utamon a következő 50 évre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyurcsány felszámolta az MSZP-t: mindenki menekül a pártból

mindmegette.hu

5 érdekesség a főtt kukoricáról, amit eddig nem tudtál

hirtv.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

ripost.hu

Újabb információ derült ki Horváth Gréta új pasijáról

mandiner.hu

Tényleg közeleg a világháború? – Nógrádi György elemezte a háború eszkalációjának esélyeit

metropol.hu

Vele csókolózott Shane Tusup a fővárosi éjszakában

travelo.hu

A Duna-völgyének egyik legszebb szeglete napfordulókor varázslatos is

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

borsonline.hu

Kettős tragédia történt Fejér megyében, azonnal szörnyethalt két ember

További cikkek

Videó

Pataki Ági elárulta: Ő maga is félt, amikor felvállalta ősz haját

Kötekedés

Parázs vita alakult ki az Exatlon Hungary Bajnokának dögös fotója miatt