Nehézség

Bent ragadt a pénzük a Sberbankban – Tóth Vera vőlegénye megszólalt a Borsnak

S.M.

Létrehozva: 2022.03.05.

Tóth Veráék is komoly nehézségbe ütköztek a Sberbank csődje miatt. Az énekesnő vőlegénye a Borsnak elárulta: mivel zárolták a pénzüket, se fizetést, se a számlákat nem tudják fizetni palkonyai panziójukban.

Forrás: MTVA

Csupán két nap alatt vált a Sberbank végelszámolása miatt fizetésképtelenné. Tóth Vera és vőlegénye is érintett az ügyben, ugyanis ők is a bank ügyfelei voltak, ahol a palkonyai panziójuk pénzügyeit intézték. Bár 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanítanak minden ügyfelet, pillanatnyilag komoly nehézséget okoz számukra, hiszen nem csak alkalmazottaiknak kellene fizetést adni, hanem az alvállalkozókat, akik az élelmiszereket szállítják be.

– Nálunk minden átutalással működik, és online foglalási rendszerrel dolgozunk, ezért a Sberbank megszűnése miatt azonnal cselekednünk kellett. Több helyen nyitunk számlát, de egyelőre nem tartunk bankba pénz, mert megingott a bizalmam a bankrendszerben. 

Sajnos a szemmel jól látható összeg nekünk is bent ragadt, ami komoly problémákat eredményezhet. Mi felelősséggel tartozunk az alkalmazottainkért, ezáltal a családjaikért is, akiknek fizetést kellene adni. Most egyetlen dolgot tehetünk, hogy mindenkitől türelmet kérünk. Kellemetlen, mert én nem tehetek arról, hogy kitört a háború. Nemrég még a covid miatt kellett a vállalkozásoknak küzdeniük, túlélniük, most pedig megint egy váratlan helyzet szakadt a nyakunkba – mondta a Bors érdeklődésére Pauli Zoltán.

Bővítik a panziót, a folyamatos kiadások miatt szerencsére nincsenek óriási bajban. Fotó: Bors

Veráék építgetik, bővítik, csinosítgatják a panziójukat, így a folyamatos kiadások miatt szerencsére nincsenek óriási bajban.

– Folyamatosan egy beruházási spirálba vagyunk, nekünk cash flow (pénzforgalmi – a szerk.) számlánk volt, amin nagy volt a pénzmozgás, de nem tartottunk rajta komolyabb összeget, mert a fejlesztések felszippantották. Ha a bankcsőd egy hónappal ezelőtt történik, most hatalmas pácban lennénk – jelentette ki a férfi.

Zoli azt is elárulta lapunknak, ura tudott maradni a helyzetnek, mert az utóbbi időben meg kellett edződni a rendkívüli, váratlan helyzetek miatt.

Nem vagyunk bepánikolva, viszont mérhetetlen düh tombol bennünk, mert egy rajtunk kívül álló esemény durván tudja befolyásolni a mindennapi ügymenetet. Az emberek és a beszállítóink felé érzett felelősség sokkal nagyobb. Rengeteg áru érkezik hozzánk, és főleg a kistermelőktől, a kisemberektől, akiknek átutalással fizetünk, és mint ahogy mi sem kapjuk meg a pénzünket, egyelőre nekik is várniuk kell. Ezért jó, ha van egy biztos családi háttér, és a jövőben talán szerencsés nem egy helyen tartani a pénzünket, úgy nem kerülhetünk ilyen súlyos helyzetbe – mondta, majd hozzátette, ettől függetlenül tovább tudják működtetni a panziójukat. – Egy kis zökkenő akadt, jövő héttől kezdve reméljük minden visszaáll a régi kerékvágásba, persze ez attól is függ, hogy a tíznapos folyósítás valójában tartható lesz-e. Mi beadtuk a kérvényeinket, jelenleg várjuk, hogy visszakapjuk a pénzünket – mondta.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165843_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714172712
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714172712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/dbaw8KNPg_2vUdFnbOi8c9t4Aep8z7HUspDpQX2FvNI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZTg2MGYyMDE0ZDRlZWM4ZmMyMWE4Yzc1OTU3ZTdh.webp
Hűvös

Semmi sem pótolhatja, amiről lemaradt a rácsok mögött: ma egy éve ül börtönben Galambos Lajos

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QOq45uW6HsT_7SSJr-xBHV6kHK3VJ8ONZ3CrIWz9_XE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMmJmYjBhZjJhMTQxNzRiODkyZDRhNDRkNDJhNjE3.webp
Vallomás

„Az Árpád híd közepén sírtam el magam” – így tudta meg Király Viktor, hogy a testvére rákos