Család

Kollányi Zsuzsi: Rúzsa Magdinak üzenem, ne stresszelje magát!

2022. február 20. vasárnap 03:00

Kollányi Zsuzsi két ikerfiú édesanyjaként pontosan érti Rúzsa Magdi helyzetét, és szívesen ad neki tanácsot a gyereknevelés kapcsán, ha igényli. De tisztában van vele, hogy hármasikrekkel nehezebb az élet. Igaz, egyben gyönyörű feladat is.

Forrás: Bors

Rúzsa Magdi énekesnőnek megszülettek a hármas ikrei, ám nem ő az egyetlen magyar énekesnő, aki ikreket nevel. Habár kolléganőjének, Kollányi Zsuzsának eggyel könnyebb dolga van.

Két iker pont annyi, amennyit egy anyuka egyszerre elbír, Magdinak így nehezebb dolga lesz. Két keze és két melle van egy nőnek, ezért három baba esetén bizonyos helyzetekben kevés tud lenni segítség nélkül. Én az idő nagy részében egyedül voltam a fiaimmal, és tényleg úgy éltem meg, hogy kettejükhöz mindenem adott. Emiatt nem stresszeltem. Ha párhuzamosan kellett őket pelenkázni vagy megetetni, számíthattam a páromra. Alapvetően, ha egy ikres anyuka nem izgul, hogy jaj, most mi lesz, azzal csak jót tesz önmagának. Gondolom, Magdi is számíthat a férjére, akinek az egyik gyereket a kezébe lehet nyomni, azért nem megoldhatatlan feladatról van szó – mondta Zsuzsi.

Fotó: Bors

Nem tagadja, jó és rossz értelemben is sokkot kapott, amikor kiderült, hogy ikreket vár, de a hír hallatán a párja is meglepődött. 

– Lezajlott bennem egy s más, és kicsit „ledobtam az ékszíjat”. A terhesség elején elterveztem, mikor térhetek vissza a munkába, de ha az embernek ikrei születnek, az sok mindent felülír. Nem tudtam miként fog a testem viselkedni, mennyire leszek rosszul, mennyi idő alatt fogok felépülni. Rengeteg komplikáció merült fel a terhességem alatt, ezért hatalmas kő esett le a szívemről, amikor végre megszülettek a gyerekek. Biztos voltam benne, hogy innentől minden rendben lesz, mindent képes leszek megoldani. Élveztem, hogy egyből volt tesójuk a gyerekeknek, és látszott, milyen erős kapcsolat van közöttük. Kétévesek voltak a fiúk, amikor Bogdán megszületett. Ők már értették, amit mondtam, le tudták venni egyedül a zoknijukat, egy kétéves gyerek már nem csecsemő. Most, hogy Bogdán aktívabb kicsit bajosabb a dolog, mivel hárman ötfelé szaladnak. 

Az énekesnő szerinte szülés után egy anyának vagy apának a gyerek lesz az első, nem pedig a társa, és azok a házasságok működnek jól, ahol a felek nem ragaszkodnak görcsösen az elveikhez.  
– Időszakosan egy nő nagyon belefeledkezhet a babázásba. Ez természetes folyamat. Az lenne a furcsa, ha a szülést követően rögtön ugyanúgy funkcionálna, mint előtte, mert annyi hormon termelődik a szervezetében. Tetszik, nem tetszik, a gyerek lesz a legfontosabb. De ez nem azért van, mert az ember nem szereti megfelelőképpen a társát, hanem mert így vagyunk kitalálva. Az a cél, hogy a gyerekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedjenek. Másképp fog a férjed viselkedni vagy beszélni veled a gyerek előtt, mint amikor kettesben vagytok. Ezeket meg kell szokni, tudni kell alkalmazkodni. A szülőknek egyaránt türelmesnek kell lenniük egymással és önmagukkal. Azok a házasságok lesznek tartósak, ahol a felek nem döntik el előre, hogy működjenek a dolgok, és nem a hiányosságait látják egy adott helyzetnek, hanem a benne rejlő lehetőséget. Akinek elvei vannak, az egy idő után el fogja veszíteni a kapcsolatot a gyerekével vagy a társával.

Sztárok, akiknél több gólya kopogtatott egyszerre

Manapság egyre gyakoribbak a sztárvilágban az ikerterhességek. Jenifer Lopez, Beyonce, Mariah Carey, Sarah Jessica Parker és Angelina Jolie is két gyermeket hoztak egyszerre a világra, bár esetükben elképzelhető, hogy mindez orvosi beavatkozásnak köszönhetően történt. A hazai hírességek között ugyancsak szép számmal találni olyanokat, akik dupla gyermekáldás elé néztek. Adát, Kozma Orsit, Baby Gabit szintén két babával ajándékozta meg egyszerre az élet, Sági Szilárdnak, Apáti Bencének és Lotfi Beginek ugyancsak ikrei születtek. Érdekes, hogy egyedül Kozma Orsinak lettek lányai, a többieknek fiúkkal gyarapodott a családja. Számos olyan magyar híresség létezik, akik bár ritkán beszélnek róla, de ikertestvérrel büszkélkedhetnek. Köllő Babettnek és Király Viktornak fiú, Váczi Gergelynek pedig lány ikertestvére van. Érdekes, hogy a fentebb említett Apáti Bence maga is ikergyerek. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tényleges életfogytiglant kapott a párizsi terrortámadás fővádlottja, Salah Abdeslam

origo.hu

Elhagyta a felesége az RTL Klub gyerekverő sorozatsztárját

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

hirtv.hu

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem látjuk élve Michael Schumachert

life.hu

Horváth Gréta fürdőruhában mutatta meg tökéletes alakját - Fotó

hirtv.hu

Aszódi kettős gyilkosság: Kiderült, hatalmasat hibáztak a rendőrök

ripost.hu

Nagyon komoly döntést hozott Schobert Norbi legkisebb gyereke

mindmegette.hu

11 könnyű tészta, ami 30 perc alatt elkészíthető a kánikulában

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

További cikkek

VAGYONVITA

Nincs megegyezés: Jolly szerint Suzy miatt kell albérletben élnie

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben