Előadás

Unokái tanították meg Facebookozni Tordai Terit

2021. december 28. kedd 11:25

A legenda lánya, Horváth Lili színésznő már várja a nagymamaságot.

A Kossuth-díjas színésznő lányával, Horváth Lilivel adott interjút közös előadásuk, Pataki Éva: Nőkből is megárt… című színdarabja kapcsán, amit idén öt éve játszanak hatalmas sikerrel a Bethlen Téri Színházban. A könnyed beszélgetésben nem csak az előadás kulisszatitkairól mesél a két, kortalan művésznő, hanem az egymáshoz fűződő kapcsolatukról illetve arról, mit tanított nekik a pandémia.

Nagyon jó, hogy újra játszhatunk a nagy szünet után. Ilyenkor minden előadást fel kell újítanunk, olyan ez, mint egy premier, közben mégsem, hiszen a Nőkből is megárt… mögött öt év van már – mondta Lili.

Olyan jó élmény ez a munka a Bethlen Téri Színházban; hogy a Pataki Éva darabját játsszuk, aki régi ismerős, illetve hogy egy fiatal rendezőnő rendezett minket a lányommal. Nem beszélve arról, hogy Gáspár Anna szervezte meg, hogy idejöjjünk a Bethlen Téri Színházba. Ennek a helynek van egy hangulata, ami miatt olyan, mint egy kis Vígszínház, mint egy ékszerdoboz – vélekedett Tordai Teri.

A két színésznő azt is elárulta, hogyan élték meg a pandémiát és mit tanult az unokáitól Tordai Teri.

Az első sokk után csak szabadlevegőn, kerítésen keresztül találkoztunk. Én vásároltam be Mamának az otthoni dolgokat, hogy ő ne járjon ki. Aztán örökbe fogadtunk egy kiskutyát Molly-t és nagyokat sétáltunk a természetben Mama Janó kutyájával együtt – mondta Lili.

Nekem nehéz volt. A tavalyi karácsony nem volt igazi örömünnep. A szeretet összetartott minket, de mindenkin ott volt a maszk, ezért nem lehetett igazi, családi örömmel ünnepelni. Soha életemben nem telefonáltam ennyit; Pásztor Erzsike csodálkozott, hogy „Teri, ennyit keresel?” De ugyanúgy Béres Ilonát, Halász Juditot, Piros Ildikót is sokat hívtam… és azóta is tartjuk ezt a szokásunkat – mesélte Tordai Teri, aki igazi technikai zseni lett az unokáinak köszönhetően az utóbbi másfél évben.

Mindig kinevettek, hogy le vagyok maradva, nincs okostelefonom és nem tudok semmit. Mindenki itt posztol, ott posztol... ez a darabban is benne van, hogy én ezt bizony a büdös életbe nem fogom megtanulni. Na ez nem igaz! Vettünk közösen egy tabletet, és a középső unokám, a 13 éves megtanított engem, hogyan használjam a Facebookot, a Messengert és a Google-t. Egyet nem tudok, bár lehet az szerencse: sokszor szólnék hozzá bejegyzésekhez, de ennyire még nem vagyok profi ebben – mesélte Tordai Teri, majd az is kiderült, hogy Horváth Lili várja-e a nagymamaságot.

Én nagyon szeretnék unokákat. Egykeként nőttem fel, nem véletlen van három gyerekem és foglalkozom mások gyerekeivel is. Én nagyon remélem, hogy sok unokám lesz – mesélte nevetve Lili.

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

hirtv.hu

Deák Dániel: Hatalmas kudarc az ellenzék népszavazási kezdeményezése

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében