Celeb

Egy barát megrázó vallomása: Kandech Evelyne azt mondta, inkább meghal, minthogy segítséget kérjen

Bors

2021. október 19. kedd 05:30

<p>Csak most, a halála után derült ki, hogy milyen magányos volt és milyen nehéz anyagi körülmények között élt az énekesnő. Evelyne egyszer azt mondta, inkább meghal, mint bárkitől segítséget kérjen. Sajnos az élete végül tényleg így alakult.</p> <p></p>

Bár még nem zárult le a hivatalos ügymenet, már most látszik, hogy a Megasztár egykori tehetségét nem tudja saját erőből eltemetni Sierra-Leonéban élő édesapja. A férfinek sem a hazautazásra, sem a ceremóniára nincs pénze. Mivel Evelyne-nek nincsen olyan rokona, aki magára vállalná a végső búcsúztatás költségét, a magyarországi szabályozásoknak megfelelően köztemetéssel helyeznék végső nyugalomra. Egy egyszerű koporsóban, a temető végében. Méltatlan vég egy olyan csillogóan tehetséges művésznek, aki többet érdemelt volna az életében és a halálában is.

Szokatlan, hogy egy egykor ünnepelt, fiatal művésznek ne legyenek bartai, ne legyen szerelme, ne járjon társaságba, Kandech Evelyne 37 éves kora ellenére mégis így élt. A televízióban látott vidám mosoly az arcán a jelek szerint csak ideig óráig kölcsönzött kellemes perceket számára, a mindennapjai szomorúsággal teltek. Evelyne öt évvel ezelőtt vesztette el a Pécsett élő édesanyját, rajta kívül nem tartotta sem az édesapjával sem a távoli rokonokkal a kapcsolatot. Az anyukája halála után Budapestről Pécsre költözött, az ismerősei szerint ezekben az időkben kezdett teljesen bezárkózni. Fellépései alig voltak, hogy fent tudja tartani magát, pincérként dolgozott, aztán jött 2020 és a pandémia.

– Most már tudjuk, hogy akkor nagyon nehéz helyzetbe került – mondta a Bors megkeresésére Evelyne egyik barátja, aki így folytatta: Csak most, a halála után állt össze a kép, hogy mi történt szegénnyel. Többen is voltunk, akik rendszeresen kerestük, szerettük volna tartani vele a kapcsolatot, de nem jártunk sikerrel. Egy egy üzenetre hónapok múlva válaszolt, ha válaszolt egyáltalán, teljesen elzárkózott mindenki elől. Most derült csak ki, hogy a járvány kitörésével elvesztette a munkáját, semmi pénze nem volt.

Evelyne a nehézségek ellenére sem kért segítséget a barátoktól, talán szégyellte magát.

Egyszer azt mondta, hogy inkább meghal, minthogy segítséget kérjen. Döbbenetes, de végül így is lett… Szívszorító, hogy inkább meghalt, minthogy veszítsen a büszkeségéből.

Rák okozhatta a halálát

A Bors információi szerint Evelyne-nél emlődaganatot diagnosztizáltak, végül ez a betegség vitte el.

Úgy tudjuk, hogy az énekesnő volt barátai, illetve az egykori Megasztárosok a napokban újra összefogtak és úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy Evelyne-t köztemetésen helyezzék végső búcsúra. Szeretnék ők kifizetni a temetés költségeit, ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot a hivatalos szervekkel.

Végtelenül büszke lány volt, a végsőkig visszatartotta azt az információt, hogy bajban, van – mondta a Bors megkeresésére, Tóth Vera.

– Nem engedjük el őt így, ilyen körülmények között. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltó búcsúztatója legyen.

További cikkek

Kérdés

Csutiék még kereshettek is a váláson

Gólyahír

Most jelentette be Nádai Anikó: gyermeket vár

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

mandiner.hu

Blinken egységre szólította fel az ukránokat az orosz fenyegetéssel szemben

szon.hu

Magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

Leszámol a prémium műsoraival a YouTube

nemzetisport.hu

Női kézi BL: Győri Audi ETO–Krim Ljubljana élőben az NSO-n!

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

mandiner.hu

Eörsi Mátyás (Facebook): Szabad világ van, ott kampányol Orbán is, ahol és akiért jónak látja

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

szon.hu

Nem mindennapi látvány! - Vadászgépek festették csíkosra az eget Nyíregyháza felett

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó