Celeb

Szerettei körében távozott Jean-Paul Belmondo

Bors

Létrehozva: 2021.09.08.

<p>A mindig mosolygó sztár 88 évesen, végelgyengülésben, békés, meghitt körülmények között hunyt el, családja és barátai társaságában – tájékoztatta a Borsot Király Levente, az MTVA munkatársa, aki Jean-Paul Belmondo ügyvédjén keresztül tartotta a színészikonnal a kapcsolatot.</p>

Jean-Paul Belmondót sokszor a legendás humora segítette át az élet nehézségein. Talán a legnagyobb csapás számára, melyet sosem tudott feldolgozni, amikor legidősebb gyermeke, Patricia egy tűzesetben életét vesztette 1994-ben. A színésznek súlyos agyvérzése volt 2001-ben, melyből nehezen épült fel, újra kellett tanulnia beszélni, járni és a jobb oldalára teljesen lebénult. Nemrégiben kerekes székbe is kényszerült lábtörése után, de jó kedve sosem hagyta el, sőt, mindig ő nevettetett meg másokat.Az elmúlt másfél évben kezdett el állapota rohamosan romlani: a tolószék után sajnos ágynak esett és ahhoz kötve élte az elmúlt időszakot.

Ez a gyengesége az utóbbi másfél évre vezethető vissza, nem hetekről és hónapokról beszélünk, hanem az elmúlt években egyre gyengébbnek, fáradékonynak érezte magát

– hangsúlyozta lapunknak Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője, aki személyesen is megismerhette a francia színészlegendát, akivel közvetetten tartotta a kapcsolatot. Levente első találkozójuk alkalmával könnyen megtalálta Belmondóval a közös hangot, aki rajongott az Aranycsapatért és kedvenc ökölvívója Papp László volt. A színészről köztudott, hogy bokszolt, mielőtt elkezdte a színészi pályafutását.

Nagyon szeretett bennünket magyarokat, Papp László volt a kedvenc ökölvívója. Sajnos csak két alkalommal, átutazóban volt Magyarországon, és nagyon szeretett volna még eljutni hozzánk, egy kicsit jobban megismerni a magyar fővárost és az itteni kultúrát – folytatta Levente a visszaemlékezést. Sajnos ez már nem sikerült az életvidám színésznek, ugyanis az utóbbi egy évet lakásában töltötte a Brigitte Bardot-tól kapott kutyájával, Coraillal. Igyekezett erőt venni magán, amikor ideje és állapota engedte: otthon súlyzózott a lakásban. Ez is bizonyítja, hogy nem hagyta el magát.

Leventének volt szerencséje nagy nevekkel személyesen interjút készíteni – többek között Bud Spencerrel, Terence Hillel, Ennio Morriconéval – de elmondása szerint még egyetlen egy olyan színésszel sem találkozott, aki ennyire vidám és jókedélyű lett volna, mint Belmondo.

– Az első találkozásunk után, amikor felültem a gépre, fájt az állkapcsom a sok nevetéstől. Toltam a kerekesszékét, ő pedig eljátszotta, hogy kiesik belőle. Székhez kötve sem vesztette el humorát. Azt is elmesélte, hogy annak idején a forgatásokon csók jelenetei előtt kolbászt és hagymát evett a színész, így tréfálva meg a partnereit, de olyan is volt, hogy hintőport szórt a ventilátorba. Mellette nem lehetett unatkozni. Hosszú ideje betegeskedett, így nem érte váratlanul a családot a történtek, ennek ellenére mindenki megdöbbenve áll a halálhír előtt – mesélte Levente, aki Belmondo temetéséről még nem rendelkezett pontos információkkal:

– Részleteket még nem tudok, túl korai azokról beszélni és egyelőre nem is ez a fontos, hanem a veszteség, ami megtörtént. Tervezem, hogy részt veszek a szertartáson – fűzte hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek