Celeb

Titkos hadsereg védte Dianát: akkor volt a legnehezebb dolguk, amikor a szeretőit kereste fel

Bors

2021. szeptember 27. hétfő 19:00

<p>Károlynak is kijárt a különleges védelem.</p>

Forrás: AFP

Hiába hunyt el Diana hercegné már több, mint két évtizede, élete és a tragédia körülményei még mindig sokakat érdekelnek. A Daily Mail most egy új könyvből szemezgetett, hogy feltárhassa, miféle erők védték annak idején Dianát és Károly herceget és mennyire nem volt egyszerű dolga a nehézfiúknak, amikor ez a két előkelőség a szeretőit kereste fel a legnagyobb titokban. Az ugyanis már rég nem titok, hogy mindketten tartottak szeretőt, vagy szeretőket, Károly ugyebár később hivatalosan is felvállalta Camillát, mint élettársát.

Vonzották a bajt

A különítménynek, amely Dianát és Károlyt védte, a legnehezebb dolga akkor volt, amikor kettejük kapcsolata végérvényesen megromlott és már egymás előtt sem nagyon titkolták, hogy szeretőt tartanak. Az ő életük biztonsága a könyv szerint szorosan összefüggött túlfűtött szexuális vágyaikkal: ugyanis akkor is kísérte őket testőt, mikor kedveseiket keresték fel. Hogy a diszkréció még ilyen körülmények között is teljes legyen, a hercegi pár két tagjára több, szupercsendes őr vigyázott. Károly és Diana folyton megpróbálta kijátszani a biztonsági szolgálatot.

A legfontosabb a diszkréció

Mikor például Károly Aston Martinjával rendszeresen Camilla Parker Bowles házához hajtott, a különleges erőktől mindig Colin Trimming kísérte, hogy lehetőleg csak egy ember lássa, mit is művel a herceg.

Kezdetben Diana többször megkérte az őreit, hogy ugyan kísérjék el a találkákra, de diszkréten hagyják békén és menjenek el, amit eleinte meg is tettek, ám egy idő után már nem volt így biztosítható az élete védelme, ezért jött az a furcsa megoldás, hogy még szeretője házában is mindig volt mellette valaki. De az őrök annyira szerették Dianát, hogy tulajdonképpen egy idő után végül maguk is segédkeztek abban, hogy találkozhasson aktuális szerelmével, aki egyébként éppen Camilláékkal szemben lakott. Az sem mellékes, hogy Diana végeredményben Hewitt karjaiban is biztonságban volt, a lovaglóedzőből lett szerető maga is katona volt.

A sajtó mindent tudni akart

Károly és Diana különutas légyottjainak lebonyolítását egy idő után még nehezebbé tette a sajtó érdeklődése: a barit lapok állítólag több alkalmazottat is tartottak a palotában abból a célból, hogy súgjon nekik. Csak a The Sun nevű brit bulvárlap ebben az időben 11 informátort fizetett, hogy minél több szaftos pletyka kerüljön ki a palotából a hercegi párról.

Nem meglepő, hogy Károly és Diana sokszor még a saját őreiket is megpróbálták kijátszani – ebből a szempontból egyébként a hercegné volt a rosszabb eset. Gyakran kiszökött a palotából vásárolgatni egyedül. Miután pedig elváltak, még vakmerőbb lett: egy osztrák síközpontban az egyikéjszaka az első emeleti szállodai szobájából ugrott ki a magas hóba, hogy sétálni mehessen egyedül.

Öt ember kellett hozzá, hogy a megzabolázhatatlan hercegné biztonságban legyen

A könyvből az is kiderült, hogy csak Dianára öt fő vigyázott állandóan: kísérték, követték és még a telefonbeszélgetéseit is lehallgatták, sőt állítólag az amerikai titkosszolgálatok is figyelték a tevékenységét, ám ők nem a szerelmi életére, sokkal inkább a vele kapcsolatos „politikai veszélyekre” voltak kíváncsiak. Az amerikai kormánynak több, mint 1000 oldalas lehallgatási és egyéb dokumentuma gyűlt össze Dianáról, és közel sem csak a „politikai kapcsolatai” szerepelnek az iratokban, hanem a privát telefonbeszélgetései is. A sosem derült ki, hogy ezeket a lehallgatásokat a palota, vagy más rendelte-e meg az amerikaiaktól. A dosszié titkos, és az amerikai hírszerzés továbbra is állítja, hogy csak a fegyverkereskedelem elleni kampányai miatt hallgatták le a hercegnét. A vizsgálat pedig tulajdonképpen nem ellene irányult, ő csak a felderített szálak nyomán került be a lehallgatandók listájába.

Diana „sötét erőknek” nevezte később a palotai biztonsági szolgálatot és az amerikai hírszerzőket is és többször is elmondta, hogy fél tőlük. Végül éppen a halála előtt néhány hónappal utasította el véglegesen, hogy a irályi család tagjaihoz hasonló védelmet kapjon, ami óriási hiba volt, ugyanis talán nem vesztette volna életét azon a tragikus éjszakán Párizsban.

Károly is került bajba

Bár szerencsére olyan tragédia, mint Dianát, a királyi család egyetlen más tagját sem érte, de Károly is keverte magát rendszeresen bajba. Amikor például Károly a hatvanas évek végén még egyetemre járt, hajlamos volt arra, hogy olyan helyzetekbe keverje magát, amik potenciálisan kínosak vagy életveszélyesek is lehettek. 1968-ban például a hírszerzésnek sikerült kiderítenie, hogy anarchista nők egy csoportja vetett szemet a hercegre és el akarták rabolni, hogy váltságdíjat kérjenek érte.

Az akció állítólag csak egy hajszálon múlt, hogy sikeres legyen: a csapat nő már túl volt a menekülőautó beszerzésén, béreltek egy biztonságos házat is és megvolt az emberrablás időpontja is. A felderített emberrablók vezetőjével végül Károly akkori személyi testőre találkozott és elmondta neki, a rendőrség is tud a tervükről, így végül leálltak a szervezkedéssel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Halálos baleset, sóderszállító kocsi gurult a vezetőjére Dunavarsánynál

borsonline.hu

Három fiatal halt meg egy horror balesetben Fejér megyében

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

mandiner.hu

Nem maradunk adósok, nem lehet minket megfélemlíteni – Orosz külügyminiszter-helyettes a NATO bővítésről

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

mandiner.hu

Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

borsonline.hu

Egy árva poszt miatt esett egymásnak az egykori sztárpár

travelo.hu

Ilyen lehet majd a felhők felett közlekedő luxus szálloda, ami soha nem szállna le

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Ezúttal egy másfél éves fiú vesztette életét úgy, mint a buszban hagyott kislány Tomajmonostorán

borsonline.hu

Most kaptuk a megrázó hírt: egy 16 éves lány elmerült a visegrádi kompnál, nagy erőkkel keresik

borsonline.hu

Ők a legjobbak: 3 csillagjegy, akik megszépítik az életet

További cikkek

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben

VITA

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért