Celeb

Megható: Barátai teljesítik Balázs Fecó utolsó kívánságát

Huszti

2020. december 19. szombat 08:00

A halál árnyékában, a kórház intenzív osztályán is a zene foglalkoztatta Balázs Fecót. Az életéért küzdő zenész utolsó üzenetében arra kérte barátját, Dorozsmai Pétert, hogy fejezze be élete lemezét.

A három hete elhunyt Balázs Fecó utolsó lemezén dolgozik Dorozsmai Péter, a Korál együttes dobosa és a TOM-TOM Stúdió hangmérnöke. Az albumot januárban szeretnék megjelentetni.

Fecónak sok olyan dala volt, például filmzenék, amelyekre annak idején nem fordítottak igazán sok energiát, és léteznek olyan Korál-dalok is, amelyekhez a régi rockos hangzást megtartva szimfonikus zenekart, vokált és újabb hangszereket is alkalmazhatnánk. Ezen a le­mezen dolgoztunk és dolgozunk – meséli Dorozsmai, aki a Korál együttesben évtizedeken keresztül volt Fecó zenésztársa. A munka címe: Balázs Fecó és a Korál – Legszebb dalaink.

Már csaknem befejezték a munkát, amikor az énekes-zeneszerző beteg lett.

Egyik este felhívott, hogy pár napja pozitív lett a koronavírustesztje, de nincsenek tünetei, nincs nagy baj. Hiába volt a legjobb kezekben, a legjobb orvosoknál és kapta az elérhető legjobb terápiás kezelést, a vírus erősebb volt. Amióta tudtam, hogy kórházban van, minden telefonhívásra összerezdültem  – emlékezik megrendülve a dobos. – Amíg nem került intenzívre, még tudtam vele beszélni, és nagyon bízott benne, hogy legyőzi a szervezete a kórt. Azt mondta, hogy várjunk a keveréssel, amíg nem jön ki, és felénekli a hiányzó dalokat.

Balázs Fecó a halálos ágyán is zenész maradt, akkor is a lemez sorsa foglalkoztatta, amikor az életé­ért küzdött.

Sajnos egyre ros­szabbodott az állapota, aztán már csak egy SMS-t küldött, hogy az intenzívre kerültem. Amikor kérdeztem, hogy tudok-e bármiben is segíteni, akár a családjának is, csak annyit üzent, hogy ne törődjek semmivel, csináljam meg az élete lemezét…

2018-ban, az Arénában tartott nagykoncert idején határoztuk el, hogy felvesszük a legszebb Korál- és Balázs Fecó-dalokat. Fecónak szívügye volt ez a lemez. Az eredeti terv az volt, hogy kiválasztunk tizenkét dalt, de most már huszonötnél tartunk, és dupla lemez lesz. A szimfonikus zenekar koncertmestere Bujtor István fia, Bujtor Balázs, a rockszekcióban én dobolok, Fekete Tibor Samu játszik basszusgitáron, Fischer László a gitáros, de játszik még Sipeki Zoltán Pipi és Kontor Tamás is. Fecó csak két-három számot nem énekelt fel, azokat valószínűleg valaki pótolni fogja, mert nem akarjuk kihagyni a lemezről. Még néhány hangszert kell feljátszani, de azon kívül mindent felvettünk.

A pályatárs szerint a zene és a közönség iránti imádatának nagy szerepe volt abban, hogy Fecó elkapta a végzetes koronavírust.

Utólag azt gondolom, hogy nem kellett volna néhány helyre elmennie, de a vérében volt, hogy Ne állj meg soha! Úgy érezte, ha nem élhet zenészként, akkor abba halna bele.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149334_auto_resized.jpg
origo.hu

Döbbenetes képek az oroszországi iskolai lövöldözésről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147595_auto_resized.jpg
vg.hu

Olaszország erős üzenetet küldött az uniónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8861_resized.jpg?avcount=1664210106
origo.hu

Lövöldözés volt egy iskolában, több halott, sok sérült van - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149774_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megfizethetetlen lesz a házhozszállítás? Így emelkedik a díja januártól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149908_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az erdőkertesi páros öngyilkosság női áldozatának édesanyja: Tragédiák sorozta érte Katát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15148926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyászol a Gárdonyi Géza Színház, meghalt a társulat egyik tagja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149979_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Termékvisszahívás: ha ilyen virslit vettél, nehogy megedd!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149254_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrázó részletek a hétfő reggeli iskolai tragédiáról, ahol több diák meghalt

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/r5gtrEf66E3OEp8JoKTKLg0FBK53SxttWzJPHGnicHw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxM2I1M2I0OWExODRiOGFiYjI3Y2Y3ZjE4ZDVlNDdk.jpg
Szexi

Mellét a kamerába nyomva rázza Tolvai Reni

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/FfPOnYvcf2g045X4dic6Vr-O12TpEt2JAQB6HTnLGV4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhmYzQwODQ2NzU5ZDRkNzA4OWYyMTczYzBlNGUwMmM3.jpg
Titok

Most derült ki: Nem is akkor született Meghan Markle kisfia, mint eddig hittük