Celeb

Stohl András: Szembe kell néznem életem sötét részével

uv

2020. március 7. szombat 04:00

Forrás: Knap Zoltán

Rendhagyó nőnapot ígér idén a Centrál Színház, a közönség most vasárnap először láthatja a Pulitzer-díjas szerző, Tracy Letts darabját, amelyben Básti Juli és Borbély Alexandra főszereplése mellett Sztarenki Dóra, Scherer Péter és Stohl András is feltűnik. Utóbbit tavaly kérte fel a szerepre a színház igazgatója, Puskás Tamás, aki egyúttal A nevem Mary Page Marlow rendezője is. 

– Tamás el­mondta, hogy szeretné, ha a Básti Juli által alakított ötvenes Mary Page második férje lennék, és természetesen igent mondtam. Tizenkét évig játszottunk együtt Julival a Katona József Színházban, nagyon jól ismerjük és nagyon kedveljük egymást, így nem volt nehéz döntés. Zökkenőmentes volt vele a munka, ami itt, a Centrálban az első közös játékunk – mondta a Borsnak a fotóspróba után Stohl András, aki a darab egy igazán elgondolkodtató jelenetében csillogtatta meg színészi tehetségét.

Ray, a csalódott és dühös férj, képtelen segíteni alkoholista feleségén, aki részegen autóbalesetet okozott, majdnem egy idős férfi halálát okozva. A sors fintora, hogy András éppen tíz éve, a való életben ugyanezen ment keresztül, csak épp nem az aggódó házastárs, hanem az ittasan karambolt okozó fél volt. 

– Tudom, hogy ami velem történt, itt minden nézőben fel fog merülni, és nem lesz, aki ezt ne hallaná ebbe bele. Színészként és emberként is rendkívül érdekes számomra, hogy azokat a mondatokat, amiket anno százfelől megkaptam, és gondolatokat, amik akkor kavarogtak bennem, most én mondom ki. Hogy mi a francot gondoltam, hogy mit csináljanak velem, vagy hogy tönkretettem a szeretteim életét. Szóval ez ma is egy fájdalmas történet számomra  – mesélte lapunknak  a párhuzamról, ami, úgy érzi, részben terápia számára: ilyenkor kibeszéli magából a történteket. 

– Ez egy drámai szituáció, és az én életemben elég sok ilyen drámai szituáció volt már, így aztán nem nagyon akad olyan darab, amelyben valami ne kapcsolódna az életemhez. Ez egyfelől jó a színész és néző szempontjából is, mert gazdagabb és mélyebb lehet a karakter, de nyilván valahol rossz is a saját életed sötét részeivel szembesülni. Mégis azt gondolom, ennek a jelenetnek pont az adja meg a savát-borsát, hogy mindez megtörtént velem, és emiatt tudtam Julinak is segíteni, hogy ilyenkor mi minden van az ember fejében, lelkében.

A művész a vasárnapi pre­mierrel párhuzamosan kilenc darabban szerepel, és bár soknak tűnik, a színházi munka számára szerelem, amely feltölti, nem tud, és nem is akar nélküle élni.  

– Kilenc darabom fut négy színházban, valóban sok, és tudom, hogy lassítani kellene, de ez a hivatásom, és a bemutatók pörögnek. De minden mást próbálok háttérbe szorítani, így meg tudom tartani az egyensúlyt a családom és a munka között. Mindennap találkozom a gyerekeimmel, megyek értük iskolába, óvodába, és sokszor alszanak nálam – mondta Stohl. 

További cikkek

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Meglepő

Kínos felvétel került elő Kulcsár Edináról - Videó

Ez is érdekelhet

she.life.hu

Rossz hírem van: ez történik veled, ha nem szexelsz rendszeresen

hirtv.hu

Holtan találtak egy 21 éves diáklányt a fürdőszobában

kemma.hu

Biznisz közben csaptak le Tatán a zsaruk dílerre és vevőjére (fotók)

origo.hu

Emelkedik a cápatámadások száma

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

vg.hu

Növekszik a kereslet a J&J vakcinái iránt

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

origo.hu

Ön is megveheti Michael Schumacher bivalyerős családi Mercedesét - képek

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek