Celeb

Isten éltesse! A kocsmában hagyják Törőcsik Mari ajándékait

K. Sz.

2019. november 23. szombat 04:10

Velemi otthonában ünnepli ma 84. születésnapját Törőcsik Mari, akit a széltől is óv a környezete. Bejutni hozzá már csak a kiváltságosaknak lehet, így rajongói az ajándékokat a helyi kocsmában hagyják, amiért a művésznő egyik segítője megy el, s adja át az ünnepeltnek.

Már a tegnapi nap folyamán megszámlálhatatlan üdvözletet, ajándékot kapott születésnapja alkalmából Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze ma ünnepli 84. életévét velemi otthonában, ahova hosszú évekkel ezelőtt vonult vissza a fővárosból. A Bors legutóbb márciusban látogatta meg a Körhinta sztárját, aki akkor kitörő lelkesedéssel fogadta munkatársunkat. A Kossuth-díjas színésznő több alkalommal is kihangsúlyozta, igazán kedveli a lapunkat, ezért indultunk péntek reggel is útra, hogy egy nagy csokor virággal megörvendeztessük. Ám ezúttal hiába kopogtattunk az ajtaján, sajnos nem mehettünk be. A színművészre vigyázó hölgy kedvesen elvette a virágot, s megígérte, hogy átadja jókívánságainkat, de arra kérte lapunk munkatársát, hogy ezúttal távozzon.

Attól tartottunk, hogy az elutasítás azért történhetett, mert a legenda egészségi állapota rosszabbra fordult, ezért feltárcsáztuk a színésznő lányát, aki nem kívánt nyilatkozni, de megnyugtatott minket, hogy minden rendben, s informálisan megtudtuk: két embert alkalmaz egy ideje, akik folyamatosan az édesanyja körül vannak, és kontrollálják, ki léphet be a színésznőhöz.

Amíg ott voltunk, elvétve egy-egy látogatót fogadott csak a művésznő, többek között Bakos László polgármestert, aki elmesélte, hogy zajlott a rövid látogatása.

– Nem volt sok időm, de nagyon jó kedélyű volt a drága művésznő. Mondta, hogy jöhetnék gyakrabban, hogy mindig ilyen jó kedve legyen – mesélte a Borsnak a polgármester, aki azt is elmondta, hogy az egész falu egy emberként szereti és óvja Törőcsik Marit.

Nyilvánvaló, hogy egy 84 éves betegeskedő ember nincs mindig olyan erős, hogy órákon át vendégeket fogadjon, de a rajongók lelkesedése is érhető, akik bármit megadnának azért, hogy akár csak egy szót is váltsanak a páratlan tehetséggel. Ám az ajtó legtöbbször zárva van, így ezért sokan Törőcsik Mari otthonától pár háznyira található Pittyes kocsmában rakják le ajándékaikat.

– Csokoládét, virágot vagy kisebb csomagokat hoznak be, volt, aki az egész országot át­utazta, ugyanis Miskolcról hozott ajándékot, amit valamelyik gondozója juttat el innen neki. Itt utoljára három hónapja járt Marika, nagyon kedvesen elbeszélgetett a helyiekkel, hiányolják is, de most nincs annyira jól, úgy tudom. Azért is mondtam, hogy Marika, mert itt mindenki tegezheti. Azt mondta, aki velemi lakos, az ne művésznőzzön, és ne magázzon – mesélte a tulajdonos.

A Bors ezúton is boldog születésnapot és jó egészséget kíván Törőcsik Marinak, és reméljük, hamarosan újra találkozhatunk vele személyesen is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15400844_auto_resized.jpg
origo.hu

45 méteres, veszélyes mélytengeri lényt találtak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10437_resized.jpg?avcount=1669972807
origo.hu

A finn miniszterelnök drámai bejelentést tett Oroszországról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15401663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen küldetés, döntsd el, melyik bombázó a dögösebb!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399978_auto_resized.jpg
vg.hu

Fontos dátum jár le az autósoknak éjfélkor, újabb költségük emelkedik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Itt a bizonyíték: szakított a magyar műsorvezető és az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15400128_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elszólta magát az ukrán elnök a háború befejezéséről, kiderült, mi lehetett rá az oka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10438_resized.jpg?avcount=1669972807
origo.hu

Eltűnt Kasza Tibi és családja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10418_resized.jpg?avcount=1669972807
origo.hu

Hogyan vigyázhatunk egymásra? (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399379_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megfagyott a levegő a forgatáson: Polgár Árpád hazaküldte Gáspár Evelint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10417_resized.jpg?avcount=1669972807
she.life.hu

Így küzdöttem le a menstruáció előtti édességvágyat és értem el az álomalakot

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/QtjxBVdvlDXNnWDIR2PY0Kol3eWAmls_AngZ01IgfnA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M4NzVhZTgwN2Y1MDRmZDlhYTM5YWNiNDU0ZDFlZjI0.jpg
Tartozás

Tetemes adósságot örökölt Damu Roland után a hétéves Maja

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/7icMFqtbM6g4Y1RuORrhhzYGI18PbGlneuWw_j2D1tM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRkMzBlYmQ2YmFhMjQzYmE5ZDIwNGZjMzk1MTdlMGJl.jpg
Szexi

Lehetetlen küldetés, döntsd el, melyik bombázó a dögösebb!