Celeb

Isten éltesse! A kocsmában hagyják Törőcsik Mari ajándékait

K. Sz.

2019. november 23. szombat 04:10

Velemi otthonában ünnepli ma 84. születésnapját Törőcsik Mari, akit a széltől is óv a környezete. Bejutni hozzá már csak a kiváltságosaknak lehet, így rajongói az ajándékokat a helyi kocsmában hagyják, amiért a művésznő egyik segítője megy el, s adja át az ünnepeltnek.

Már a tegnapi nap folyamán megszámlálhatatlan üdvözletet, ajándékot kapott születésnapja alkalmából Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze ma ünnepli 84. életévét velemi otthonában, ahova hosszú évekkel ezelőtt vonult vissza a fővárosból. A Bors legutóbb márciusban látogatta meg a Körhinta sztárját, aki akkor kitörő lelkesedéssel fogadta munkatársunkat. A Kossuth-díjas színésznő több alkalommal is kihangsúlyozta, igazán kedveli a lapunkat, ezért indultunk péntek reggel is útra, hogy egy nagy csokor virággal megörvendeztessük. Ám ezúttal hiába kopogtattunk az ajtaján, sajnos nem mehettünk be. A színművészre vigyázó hölgy kedvesen elvette a virágot, s megígérte, hogy átadja jókívánságainkat, de arra kérte lapunk munkatársát, hogy ezúttal távozzon.

Attól tartottunk, hogy az elutasítás azért történhetett, mert a legenda egészségi állapota rosszabbra fordult, ezért feltárcsáztuk a színésznő lányát, aki nem kívánt nyilatkozni, de megnyugtatott minket, hogy minden rendben, s informálisan megtudtuk: két embert alkalmaz egy ideje, akik folyamatosan az édesanyja körül vannak, és kontrollálják, ki léphet be a színésznőhöz.

Amíg ott voltunk, elvétve egy-egy látogatót fogadott csak a művésznő, többek között Bakos László polgármestert, aki elmesélte, hogy zajlott a rövid látogatása.

– Nem volt sok időm, de nagyon jó kedélyű volt a drága művésznő. Mondta, hogy jöhetnék gyakrabban, hogy mindig ilyen jó kedve legyen – mesélte a Borsnak a polgármester, aki azt is elmondta, hogy az egész falu egy emberként szereti és óvja Törőcsik Marit.

Nyilvánvaló, hogy egy 84 éves betegeskedő ember nincs mindig olyan erős, hogy órákon át vendégeket fogadjon, de a rajongók lelkesedése is érhető, akik bármit megadnának azért, hogy akár csak egy szót is váltsanak a páratlan tehetséggel. Ám az ajtó legtöbbször zárva van, így ezért sokan Törőcsik Mari otthonától pár háznyira található Pittyes kocsmában rakják le ajándékaikat.

– Csokoládét, virágot vagy kisebb csomagokat hoznak be, volt, aki az egész országot át­utazta, ugyanis Miskolcról hozott ajándékot, amit valamelyik gondozója juttat el innen neki. Itt utoljára három hónapja járt Marika, nagyon kedvesen elbeszélgetett a helyiekkel, hiányolják is, de most nincs annyira jól, úgy tudom. Azért is mondtam, hogy Marika, mert itt mindenki tegezheti. Azt mondta, aki velemi lakos, az ne művésznőzzön, és ne magázzon – mesélte a tulajdonos.

A Bors ezúton is boldog születésnapot és jó egészséget kíván Törőcsik Marinak, és reméljük, hamarosan újra találkozhatunk vele személyesen is.

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

metropol.hu

Nem titok többé! Andrei Mangra bevallotta, mi van közte és Tóth Andi között

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

borsonline.hu

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni