Celeb

Szerelmes előadása miatt támadják Várkonyi Andreát

kbv

2019. február 11. hétfő 04:20

Tavaly vált el a pszichológusnak készülő tévés, aki előadásán a legbonyolultabb érzelmek útvesztőiben segíti eligazodni hallgatóságát. Az érdeklődés óriási, mégis kap érte hideget-meleget.

Forrás: Móricz István

A szerelem és az apróbetűs rész – ezzel a címmel tart előadást a pszichológusnak tanuló Várkonyi Andrea holnap. Két válás után igazán meglepő, hogy valaki ezzel a témával foglalkozik, ráadásul ilyen rövid idővel a második kudarcba fulladt párkapcsolat után.

Mint ismert, Andrea és Bochkor Gábor 12 évig volt együtt, tavaly ősszel derült ki, hogy szakítanak. Az előadás ajánlója szerint a műsorvezető-orvos beszél majd arról, hogy mi alapján választunk társat, és ha jól is választunk, az elég lehet-e ahhoz, hogy boldogok legyünk együtt. Az ismertető szerint szóba kerül majd az is, hogyan tarthat sokáig a szerelem, és a volt tévés tanácsokat ad majd ahhoz is, hogy miként küzdjünk meg a változásokkal.

Mind-mind olyan kérdés, amellyel látszólag, a dolgok végkimenetelét tekintve Andreának és Gábornak például nem sikerült megküzdenie. Bár az ajánlóban az is szerepel, hogy az előadásban Andrea saját tapasztalatai is benne lesznek, de az is, hogy a műsorvezető nem a saját magánéletéről és a Bochkor Gáborral való szakításáról beszél majd. Az érdeklődés óriási, lassan az összes jegy elfogy.

– Ezer kérdés nap mint nap a párkapcsolatokról, ami nincs benne a filmekben, és a szerelmes regényekben sem. De talán ez a másfél óra segíthet abban, hogy hogyan tudunk jól működtetni egy kapcsolatot, mert igen, sajnos a dolgok nem mindig mennek jól a maguk útján – írta az ajánlóban Andrea.

Aki nem tudja csinálni, az tanítja?

Az előadás híre és témája sok internetezőnél kiverte a biztosítékot. Sokan azzal támadják Bochkor Gábor exét, hogy egy válással és egy hosszú kapcsolat felbontásával a háta mögött hiteltelen a szerelemről és a párkapcsolatok megmentéséről előadást tartania. Hiszen ebben ő sem bizonyult kifejezetten sikeresnek. Nyilvánvaló, hogy ő sem egyik napról a másikra döntött a család felbontása mellett, és ha bevetette azokat a kapcsolatmegtartó technikákat, amelyekről pszichológusként mesélni fog, a gyakorlatban ő maga nem tudta hasznosítani ezeket.

„Nem akarok rosszakat fröcsögni. De nekem ő nem hiteles, mint előadó, bocsi” – írta egy kommentelő. 

„Itt nem az a lényeg, ki mit élt át, ebben a korban már tele van az ember tapasztalattal. Az tanítsa, aki tudja, hogy kell jól csinálni. Ezt a nőt Liptai Claudia hozta össze Bochkorral, szerintem azt sem tudja, mi a szeretet, szerelem” – fogalmazott még élesebben Andi egyik bírálója. 

Mások szerint persze éppen attól lehet majd hiteles Andrea előadása, hogy már megélt kapcsolati válságot, így tapasztalatból pontosan tudja, hogy milyen érzés ez, és a saját rossz döntéseit is felhasználva képes helyes dönté­sek felé terelni a hallgatóságot.
Az általunk megkérdezett pszichológus a kritikus hangú kommentelőkkel ért egyet. 

– Nincs tökéletes ember, a pszichológus sem az, de hitelesebb, aki rendben van önmagával – vallja dr. Rusz Edit.

– Az én professzorom annak idején azt mondta, és azt tanítom ma már én is, hogy az a legjobb szakember, akinek a saját szénája rendben van. Nem igaz, hogy az tud jobban átlátni emberi kapcsolatokat és problémákat, aki már maga is átélte ezeket. Ha így lenne, minden pszichológus egyszer lett volna alkoholista, drogos, szexfüggő, vagy bármi más. Szerintem egy ilyen előadáshoz három dolog kell: az említett széna, tudás és gyakorlat – magyarázta Rusz Edit.

Természetesen meg akartuk kérdezni Várkonyi Andreát is, de éppen a Magas-Tátrában pihent rá az előadására, nem válaszolt megkeresésünkre.

Eltűntek a kommentek

Az előadás hírére rengeteg rosszindulatú hozzászólás jelent meg az interneten. Ezek nagy része azonban hamar eltűnt az esemény közösségi oldaláról – eltávolították őket. A legtöbben Andrea hitelességét vonták kétségbe, mondván, akinek tönkrement a kapcsolata, nem lehet képes másokat arra oktatni, hogyan vigyék sikerre a sajátjukat.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem tud beszélni és járni az a férfi, aki kiesett egy buggyból Cipruson

borsonline.hu

Három fiatal halt meg egy horror balesetben Fejér megyében

borsonline.hu

Most kaptuk a megrázó hírt: egy 16 éves lány elmerült a visegrádi kompnál, nagy erőkkel keresik

mandiner.hu

Megszüntetnék Magyarország olajembargó-mentességét bolgár elemzők

ripost.hu

Érzéki sztriptíz, teljesen meztelenre vetkőzött a teraszon a bomba testű üzletasszony

vg.hu

Orosz olajat szállító tankert fogott az amerikai parti őrség

borsonline.hu

Egy árva poszt miatt esett egymásnak az egykori sztárpár

mindmegette.hu

Korlátozások a Lidlben! Ezekből a termékekből nem lehet akármennyit venni

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Ők a legjobbak: 3 csillagjegy, akik megszépítik az életet

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

További cikkek

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben

VITA

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért