Celeb

Vajna Tímea letérdelve zokogott férje sírja mellett, Schwarzenegger ismét kiemelte, nagyon sokra becsülte a producert

Bors

Létrehozva: 2019.01.31.

Andy Vajnát ma délelőtt, azaz január 31-én temették el a Fiumei Úti Sírkertben. A temetés nem volt sajtónyilvános, de néhány képet tudtunk készíteni a szertartásra érkezőkről.  

Arnold Schwarzenegger elhagyja a belvárosi szállodáját

Megérkezik Frenreisz Károly a temetőhöz

Megérkezik a Schobert család a temetőhöz

Megérkezik Arnold Schwarzenegger is

Osvárt Andrea is elbúcsúztatja a producert

Árpa Attila is a gyászolók között

Kárász Róbert is kilátogatott a temetőbe

Következnek a beszédek

A tudósítások szerint körülbelül 200-300 meghívott volt a helyszínen.

Az Index szerint a résztvevők között volt még Orbán Viktor, Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Cooky rádiós műsorvezető, Dirk Gerkens, a TV2 vezetője, Geszti Péter, Hidvéghi Balázs és Kocsis Máté fideszes politikusok, Ómolnár Miklós, Edvin Marton, Mága Zoltán, Schmidt Mária, Fodor Gábor,  Herendi Gábor filmrendező és Dobó Kata, Vajna korábbi élettársa is. 

Az Index azt írja, hogy az egyik beszédet Rogán Antal mondta, aki

kiemelte a producer fáradhatatlanságát.

Utána Arnold Schwarzengger mondott beszédet, aki ismét hangsúlyozta, hogy nagyon szerette Vajnát, és nagyon sokra becsülte őt.

Az övé egy nagyszerű bevándorlótörténet volt"

- mondta állítólag.

Schwarzenegger elmesélt egy történetet is, aminek a végén mindenki nevetésben tört ki. A Vörös zsaru forgatásán magángéppel repültek Moszkvába, és annyira nem volt pénzük, hogy az egyik jelenetet úgy vették fel, hogy Schwarzenegger jobb híján beöltözött orosz rendőrnek, és odament a Vörös téren néhány igazi rendőrhöz beszélgetni. 

- Aggódtam, mi van, ha letartóztatnak. Andy erre azt mondta, nem fognak letartóztatni, szóval vagy megcsinálom, vagy ő küld börtönbe.

A Blikk azt írja, Schwarzenegger mondta az utolsó beszédet, utána katonai tiszteletadás mellett örök nyugalomra helyezték Andy Vajnát. Vajna Tímea egy szürke dobozt helyezett a sírba, majd letérdelve zokogott. 

Sikert sikerre halmozott

A producer életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában hunyt el január 20-án. Andy Vajna a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos volt.

Sikert sikerre halmozott. Neki sikerült az, ami csak nagyon kevés hollywoodi producernek: egyszerre készítette a legnagyobb hollywoodi kasszasikereket és rendkívüli értékeket felmutató művészfilmeket.

Andy Vajna Terminátor 2-je az amerikai filmgyártás egyik legnagyobb sikere, Rambo figurájának megteremtése és a Rambo-filmek készítése szintén elképesztő siker volt. Ahogy a Total recall is.

A filmipar fejlesztési biztosaként két Oscar-díj, egy Oscar-jelölés, Golden Globe-díj, Bafta, cannes-i nagydíj és más cannes-i díjak, berlini Arany Medve, Karlovy Vary-i győzelem, velencei díj kapcsolható a nevéhez. Hollywoodi filmek sorát forgatták itt, miközben a legnagyobb hollywoodi sztárokat hozta el Magyarországra.

Itt forgatott többek között Jennifer Lawrence és Hugh Jackman is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek