Celeb

Majka nemet mondott az RTL klub millióira

Bors

2017. szeptember 30. szombat 05:00

Stohl András távozásakor nehezen visszautasítható ajánlattal kereste meg a rapper-műsorvezetőt egykori csatornája – tudta meg a Bors. A helycserés támadás nem sikerült, Majka maradt a TV2-nél.

Megpróbálta visszacsábítani az első ValóVilágban fölfedezett egykori sztárját az RTL Klub: Majoros Pétert mesés állásajánlattal kínálták meg. Úgy tudjuk, hogy a meglepetésszerű megkeresés augusztusban érkezett, s többek között az X-Faktor műsorvezetésére szólt – az RTL szívesen látta volna Majkát párban Kiss Ramónával. 

Majka számára nem lett volna ismeretlen a terep, hiszen az RTL Klubnál indult a karrierje. Ügyesen élt a valóságshow után a csatornánál kapott lehetőségekkel: több műsort is vezetett az RTL kis csatornáján, a Cool Tv-n, ami robbanásszerű zenei kar­rierje mellett óriási népszerűséget hozott neki. Az RTL Klub azonban sosem bízta meg Pétert igazán komoly feladattal, ezért is mondott igent 2010-ben a TV2 hívására, ahol az Ezek megőrültek! című népszerű műsort vezethette fő­műsoridőben. 

– Az RTL Klub azt szerette volna, ha Majka nem vállalja el a Sztárban sztárt – mondja lapunknak egy névtelenséget kérő, az ügyre rálátással rendelkező tévés médiapiaci szakember. – Ezért igen sokat áldoztak volna, azt beszélik, hogy igen tisztességes összeggel kínálták meg. De legyünk tényszerűek, mivel ő az egyik legnépszerűbb médiasztár, kapkodnak utána. Ám az elmúlt években a TV2-nél szakmailag sokkal jobban meg is becsülték Majkát (ha az ő szemszögéből nézzük a dolgot), bátrabban használták, aztán bejött a számításuk, Péter tényleg kivételetelesen ügyes mindenben. Sikerei vannak, jól érzi magát. 

Majkát nem véletlenül augusztusban környékezték meg, ekkor már szárnya kelt a pletyka, hogy Stohl Andrásnak komoly ajánlata lesz a TV2-től, amit valószínűleg el is vállal majd (így is lett végül), hiszen öt éve nem kapott élő show-műsort feladatul, be kellett érnie a Válótársak című sorozat egyik főszerepével. Ilyen körülmények között az RTL-nek nem volt más választása, tudta, hogy erős embert veszít, így előremenekült, és „vissza akarta lopni” a Róna utca fenegyerekét. De végül csalódnia kellett, Majoros nemet mondott az ajánlatra. 

Megkerestük Majkát, hogy megkérdezzük az ügyről, a nagyszájú rapper azonban most igen szűkszavúnak bizonyult: – Nem a sajtó dolga ez – kezdte. – Élő szerződésem van a TV2-vel, nemsokára indulok Az 50 milliós játszmával – szögezte le, amiből az is világos, hogy nem járt le a szerződése, így az RTL Klubnak a TV2-ből való kivásárlása is sokba került volna. Kerestük az RTL Klubot is, onnan sem kaptunk bővebb nyilatkozatot: 

– Ilyen ügyekben nem beszélünk soha – mondta a Borsnak Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója. Megkérdeztük a TV2-től is, ahol azt válaszolták: „Majka alapember a TV2-nél és ez a jövőben is így lesz. Itt kapott lehetőséget tehetsége kibontakoztatására és vált az egyik legnépszerűbb televíziós személyiséggé. Nem meglepő, hogy az élesedő nézettségi versenyben ajánlatokat kap, de lojalitása erősebb a konkurencia csábításánál” – mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója.

Helycsere Ördög Nórával 

Nem először történik, hogy a két legnagyobb kereskedelmi csatorna, a TV2 és az RTL Klub odáig megy a rivalizálásban, hogy egymás sztárjait csábítja el. Ördög Nóra saját nevelésű sztárjuk volt, tizenhárom éven át dolgozott ott, végigjárva a szakmai ranglétrát egészen a segédszerkesztőtől az élő műsorok vezetéséig, később a csatorna arca is volt, aztán 2014-ben átigazolt a konkurenciához. Persze az RTL-ben sem ültek ölbe tett kézzel, még ugyanazzal az ajtónyitással, amivel kiengedték Nórit, „behúzták” Szabó Zsófit, aki a TV2 egyik ikonikus arca volt éveken át. 

További cikkek

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Ez is érdekelhet

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

ripost.hu

A hétéves Danika tragikus halála: senki nem sejthette, mitől szenved a kisfiú

origo.hu

A magyar kultúra napján mutatják be a Látjátok feleim című filmet

hirtv.hu

Ezt akarta eltitkolni Hadházy Ákos: gyermekbántalmazási ügy került elő

szon.hu

Sajnos ez történt az Északi körúton! Súlyos sérülésekkel szállították kórházba!

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: új és szokatlan ismeretségek, váratlan szerelmek tűnhetnek fel a hétvégén

szon.hu

Halálos baleset Nyíregyháza és Nagykálló között

origo.hu

Soha nem látott szalagkorlát épül egy magyar út mellett, meg fog lepődni, hogy néz ki - fotók