Celeb

Hitchcock szexuálisan zaklatta Tippit

Kiss Boglárka

2016. november 8. kedd 10:00

Fogdosta, csókolgatta, terrorizálta a forgatások alatt kedvenc színésznőjét Alfred Hitchcock. A legendás rendezőről a Madarak sztárja, Tippi Hedren árul el hajmeresztő titkokat hamarosan megjelenő könyvében.

Forrás: AFP

 A 86 éves színésznő, Tippi Hedren Memoir című önéletrajzi művében először mesél arról, hogy felfedezője éveken át zaklatta szerelmével, majd a visszautasítást azzal bosszulta meg, hogy tönkretette a karrierjét.

Hedren harminc évesen ment Los Angelesbe, modellkedni kezdett, hogy eltartsa akkor négyéves kislányát, Melanie Griffith-t, aki később maga is színésznő lett. Hitchcock egy reklámfilmben figyelt fel Tippire, és azonnal eldöntötte, szüksége van erre a gyönyörű nőre. Ötéves szerződést ajánlott neki Hollywoodban, heti ötszáz dolláros fizetéssel, aminek a fiatal nő nem tudott ellenállni. Nem is sejtette, mivel jár a különc rendezőnek dolgozni, a férfi ugyanis nem adta ingyen jószívűségét. 1963-ban a Madarak című film forgatásán kezdődött a rémálom:

– Megtiltotta a stábtagoknak, hogy a szünetekben beszéljenek velem, filmbeli társam, Rod Taylor meg sem érinthetett – vallja be könyvében.

– Alfred az egyik forgatás után hazavitt, és nagy közönség előtt durván megcsókolt. Nagyon borzasztó pillanat volt. Tippi ellenállt, de Hitchcock nagyon a szívére vette a visszautasítást: munka közben állt bosszút.

A színésznőnek napokig kellett igazi madarakkal dolgoznia, amelyek súlyosan megsebezték. A kínzás Hitchcock következő filmje, a Marnie forgatásán is folytatódott: külön ajtót épített irodája és Tippi öltözője közé, és onnan kukkolta.

– A filmben megerőszakolják a főszereplőnőt: Hitchcock ezzel saját vágyát jelenítette meg: mindig talált rá alkalmat, hogy megszállottságát kifejezze. Egyik nap az irodájába hivatott, és fogdosni kezdett. Szexista volt, perverz és visszataszító – írja Tippi. A színésznőnek nem volt menekvése: szerződése volt, de Hitchcock újabb munkát nem adott neki, sőt ellehetetlenítette, hogy mások szerződtessék. Közbenjárására a Marnie-ban nyújtott kimagasló szerepét még csak nem is jelölték Oscardíjra. 

További cikkek

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

888.hu

Hírességek lobbiznak gyerekek hormonkezeléséért

she.life.hu

Túl leszek rajtad! Még ha bele is gebedek!

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

"Szépek az ikrek!" - Tolvai Reni mellei felborzolták a kedélyeket, nem bírnak magukkal a rajongók

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet