Celeb

Fájdalmai ellenére is fellépett a nagybeteg Somló Tamás

kbv

2016. május 25. szerda 05:00

Hihetetlen! Somló Tamás, akinek aggasztó egészségi állapota miatt jártányi ereje sincs, képes volt összeszedni magát, több száz kilométert autózni, és egy fergeteges koncertet lenyomni – fogyatékos kisgyerekek kedvéért…

Egy ember igazi tartása a legnagyobb bajban mutatkozik meg – Somló Tamás pedig valóban óriási kitartásról és erőről tett tanúbizonyságot vasárnap. Annak ellenére ugyanis, hogy kórházi kezelésre szorult, szombaton egy koncertet is lemondott, vasárnap fogyatékos gyerekek előtt lépett fel, mosolyt csalva a kicsik arcára.

Fellépése azért is csodaszerű, mert napok óta alig lehet tudni valamit a zenész állapotáról, amiről egészen vad hírek is megjelentek. Mint elsőként a Bors megírta, az LGT tagja lemondott egy fellépést, röntgenre és egyéb vizsgálatokra is szüksége volt. Somló korábban megküzdött a legalattomosabb kórral is, bélrendszerében találtak tumort, így jogos volt az aggódás, hogy betegsége talán kiújult – barátai együtt imádkoztak érte. Somló ízig-vérig rocker, nem jellemző rá, hogy csak úgy lemondjon egy fellépést... 

A Bors azonban megtudta: vasárnap kissé megtörve ugyan és fáradtan, de színpadra állt. Budapesttől egészen Pécsig autózott, hogy beteg gyerekeknek szerezhessen örömet. A zenész az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének egy integrációs rendezvényén énekelt.

– Tamás hatodik éve volt a vendégünk, neki is és nekünk is természetes volt, hogy itt lesz, hiszen imádja a fogyatékos gyerekeket is. Óriási megtiszteltetés számunkra, és büszkék vagyunk rá, hogy évek óta segíti a munkánkat. Mi ugyanolyannak láttuk, mint mindig, a közönség és a szervezők is jól szórakoztak az előadásán – mondta nekünk az egyik szervező.

Somló a langymeleg este ellenére vastag pulóverben és télikabátban állt a színpadon – ez azért nem azt mutatja, hogy már teljesen visszanyerte az erejét. És sajnos még az sem erre utal, hogy amikor felhívtuk, hogy állapotáról s arról érdeklődjünk, hogyan érezte magát a koncerten, csak kifejezetten sok csörgetés után, s akkor is elhaló hangon szólt bele a telefonba. Nyilatkozni nem kívánt, s gyorsan le is tette a telefont.

További cikkek

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Család

Kiderült, mikor születik és hogy fogják hívni Nádai Anikó gyermekét

Ez is érdekelhet

life.hu

Csollány Szilveszter ötven napja küzd az életéért: Zacher Gábor elmondta, van-e esély a felépülésére

borsonline.hu

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

travelo.hu

Vaddisznó sétált az M1-es tatabányai felhajtóján

vaol.hu

50 napja van kómában Csollány Szilveszter, Zacher Gábor szerint van remény

origo.hu

Élményszerű digitális oktatást szeretne a Telekom

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

origo.hu

Soha nem látott szalagkorlát épül egy magyar út mellett, meg fog lepődni, hogy néz ki - fotók

vg.hu

Hatalmas pofont kapott a Netflix

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma