Celeb

Ákos kivonja magát a forgalomból

Brunner Mónika

2015. december 19. szombat 08:30

Az ünnepeket biztos itthon, szerettei körében tölti Ákos, leghamarabb februárban állhat nyilvánosság elé. A zenész mellett maradtak a rajongói, a hírességek inkább ellene szólnak.

Felháborodott, bosszúálló kormány, el­vesztett pénzek, karakán Telekom: váratlan belpolitikai vihart kavart Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes nőkről alkotott véleménye, majd az azt követő lépések. Információink szerint az énekes az ünnepeket valószínűleg itthon, családi körben tölti, és elképzelhető, hogy később külföldre utazik. Nagy valószínűséggel leghamarabb februárban-márciusban áll a nyilvánosság elé, állítólag addig nem szeretné kommentálni az eseményeket.

– Ákos nem ad interjút, befejezte a turnét, és hosszabb szabadságra megy – tájékoztatta a Borsot az Ákos menedzsmentjét képviselő Fiák Krisztina, és hozzátette, nem reagálnak a kor­mány döntésére. Elégedettek voltak a két koncerttel, az Aréna teltházas volt az Ákos-ellenes tüntetés és a kritikák dacára.

Ezekből pedig van bőven. A kö­zönsége kitart Ákos mellett, de a világhálón szinte csak olyat találni, aki bírálja a Kossuth-díjas énekest, mint például Ko­vács Patrícia: „Kikérem ma­gamnak ezt az ostoba, középkori szöveget. Kikérem magamnak mint családanya, mint előadóművész, mint valakihez tartozó, valakinek gyereket szülő, vagyis az ákosi értelemben vett női princípiumot beteljesítő magyar állampolgár itt, a XXI. században” – kelt ki magából a színésznő.

Soma mamagésa énekesnő így írt: „Az a lépés, amit ma megtett a kormány, miszerint az összes minisztérium visszamondta a Telekom-mobilelőfizetését, felér egy hadüzenettel. És itt ismét két pártra szakadtunk. Az egyik (Ákos, a kormány és sokan a népből), akik azt mondják: ma­radjon továbbra is a patriarchális világ (azaz a férfi fölé-, a nő alárendelt), a másik oldalon pedig azok, akik az egyenjogúság mellett teszik le a voksukat, vagyis kiállnak amellett, hogy a nőnek éppúgy joga, sőt szükséglete az önmegvalósító munka, mint a férfinak. (Telekom és sok-sok ember, én magam is emellett voksolok.) (...)”

Czutor Zoltán is a kormányzati beavatkozás ellen emelt szót, Dopemant pedig önmaga foglalkoztatta: „a Telekomnak üzenem, hogy hagyja Ákost a kormányra, engem vigyen föl a padlásra…”.

Hajós András zenész-hu­morista így fogalmazott a Telekomnak írt nyílt levelében: „(…) Ákosnak sosem járt volna Önöktől támogatás. (…) Sikeres előadóművészeket, Kossuth-díjasokat, kereskedelmi tévéseket, politikusok és üzletemberek barátait nem kell támogatni – azokkal reklámszerződést lehet kötni. Szerintem támogatni a tehetséges magyar fiatalokat kell.”

A Magyar Telekom kérdé­seinkre csak korábbi közleményét juttatta el hozzánk. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Folytatódik a vérfürdő a digitális kriptopénzek piacán

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

vg.hu

Gázügyben teljes német hátraarc és feszültség a G7-ben

ripost.hu

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

mandiner.hu

Ál-Klicskó verte át Berlin polgármesterét

mindmegette.hu

Íme egy kánikula menüsor hétvégére, ha ötlet nélkül maradtál a tikkasztó melegben

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Mentőhelikoptert riasztottak a Balatonhoz, szörnyűség történt

borsonline.hu

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó

borsonline.hu

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek

További cikkek

Figyelmeztetés

Vérfagyasztó üzenetet kaptak Tóth Gabiék: Nem hagyhatják el a lakást

Vlog

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó