Celeb

Peller Anna: A szoptatás alatt is csak híztam

A. T.

Létrehozva: 2015.07.26.

Tipikus modern, 21. századi nő a Budapesti Operettszínház színésznője, aki próbál a társadalmi elvárásokon túl a saját szabályainak is megfelelni. Minden, ami körülveszi: trendi. Az étkezése, a megjelenése, a gyermeknevelési elvei és a férjével való viszonya.

Ezer fokon ég. Rengeteg munkát vállal, pedig még kétéves sincs a kislánya.

Egy évig voltam itthon Annabellával. Szívem szerint megvártam volna, amíg hároméves lesz, de a színészet egy speciális szakma, kivitelezni ezt szinte lehetetlen. Ha valaki kikerül a körforgásból, nagyon nehéz újra bekerülnie. Mindenki pótolható, és rengeteg új, tehetséges és fiatal kolléga bukkan fel a palettán, ami egyrészről jó, de megnehezíti a visszailleszkedést.

Az egy év otthonlétet viszont minden anyukának ajánlom. A babának és az anyának is szüksége van rá, ráadásul a testünk is körülbelül addigra nyeri vissza a várandóság előtti formáját. A méh kilenc hónapig tágult, és ugyanennyi időre van szüksége, hogy regenerálódjon.

Szerencsére ön azt a trendet követte, hogy nem kell pár hét alatt csúcsformába lendülnie egy nőnek a szülés után.

Óh, én a szoptatás alatt is híztam. Azonnal lement rólam tíz kiló, majd a szoptatás elején híztam tizennégyet. Kívántam az édességet, és nem álltam ellent neki. Hat hónapig tudtam szoptatni, utána kezdett normalizálódni a súlyom. Nem siettettem, de mivel színésznőként különösen fontos számomra a megjelenés, így ebből a szempontból is jól jött az egy év babázás.

Most remekül néz ki.

Már csak a gyerek miatt is nagyon odafigyelek arra, mi kerüljön az asztalunkra. Megválogatom az alapanyagokat, és igyekszem egészséges ételeket készíteni. A saját étkezésem viszont kissé speciális. Szívesen fogyasztok fehérjeport, ebédre húst zöldséggel és egy kis rizzsel. Szükségem van szénhidrátra, különben nem bírnám ki a napot. Este viszont már csak salátát és fehérjét fogyasztok.

És a férje mit szól ehhez a modern étrendhez?

Szerencsém van vele, azt eszi, amit én, de azért szoktam neki tortát is sütni. Két nagy kedvenc van, a csoki- és a túrótorta, és ha van időm, akkor szívesen főzök is. Nemrég felfedeztem a kókuszvirágcukrot. Alacsony a glikémiás indexe, nincs mellékíze, és nem hajtja meg a beleket. A kislányom viszont mindent ehet. Azt vallom, mindent ki kell próbálniuk, hogy megelőzzük az esetleges későbbi allergiás reakciókat.

Ön egészségesnek, illetve egészségtudatosnak tartja magát?

A körülményekhez képest igen. Szigorúan veszem azt, hogy figyeljünk az egészségünkre. Az egész családot nyüstölöm, hogy járjanak szűrővizsgálatokra. Én sem hagyok ki egyet sem! Sőt! Talán kicsit túlzásba is viszem. Van itthon vérnyomásmérőm, vércukorszintmérőm, és használom is őket. Szedek Q10-et és B-vitamint, mert a mai élelmiszerek már nem dúskálnak vitaminokban és tápanyagokban. Ha bármi bajom lenne, én lennék az első, aki kopogtatna az orvos ajtaján. Ha meg lehet előzni a bajokat, akkor tegyük meg!
A prevencióhoz a rendszeres testmozgás is hozzátartozik.
Egy perc nyugtom sincs, állandóan mozgásban vagyok. Olyan darabokban játszom, ahol bizony kell a jó fizikai erőnlét. Nemrég játszottam Szegeden, és fogytam négy kilót. Sokkal nagyobb volt az átlagostól a színpad, és sokat kellett rohannom egyik beállásból a másikba. Remélem, a bajai színpad is ilyen lesz. Augusztus végén a Szentivánéji álomban játszom ott, és ha a színpad a szegedihez hasonló lesz, garantált a fogyás is. Az az álmom, hogy egyszer a mérleg 69,9 kilogrammot mutasson alattam. Csak hogy lássam, milyen, ha a súlyom 6-ossal kezdődik. Még soha nem mentem hetven kiló alá. Most épp hetven kiló vagyok, de hetvennégy szoktam lenni, ami a magasságomhoz jó, de azért egyszer…

Csak munkahelyi kötelességből mozog sokat?

Nem, szeretek mozogni, de mint mondtam, a szerepeim nekem alapból biztosítják a testmozgást. Most is készülök a Mágnás Miskára, amelyben Oszvald Marika legendás szerepét veszem át, és ott sem egy helyben üldögélek. Ha viszont nincs ez a nagy őrület körülöttem, akkor a futógépre szavazok. Szerintem nagyon gazdaságos beszerezni, hamar kitermeli az árát, és nincs helyhez, időhöz sem kötve a használata. Aztán a videomeg­osztó portálokon is rengeteg jó tornagyakorlat van, csak rá kell szánnunk magunkat a sportolásra.

A testi egészség mellett a lelki egyensúly is fontos. Mennyire kiegyensúlyozott a kislánya, ha ön folyton dolgozik, és nincs mellette esténként sem?

Annabella szeretetburokban él, kiegyensúlyozott, békés, okos kislány. Valóban, ha zűrösebb időszakot élek, akkor, mikor reggel elmegyek a színházba, még alszik, este pedig, amikor hazaérek, már alszik, de azért hetente három-négy estét együtt tudunk tölteni. Nagyon szerető és összetartó családom van, nélkülük nem működne a dolog. Nem is értem, hogyan csinálják az egyedülálló anyukák. A nagyszülők és a férjem is rengeteget segítenek. Annabella pedig élvezi, hogy mindenki vele foglalkozik. Aki sérül ebben a helyzetben, az én vagyok.

Miért?

Lelkiismeret-furdalásom van, ha napokig nem láthatom. Félek, lemaradok valamiről az életé­ben. Eddig szerencsére „pozitív” lemaradásom volt csak. Az apukája megtanította neki, hogy ne csak az anyát, hanem az anyucit is ki tudja mondani. Patakokban folyt a könnyem.

Az őrült munkatempó kombinálva egy kisgyerekkel hogyan befolyásolja a férjével való kapcsolatát?

Annabella érkezése mindent felborított. Örülünk, ha havonta egyszer jut időnk összebújni, megállni egy rövid időre, de lehet, hogy addigra olyan fáradtak vagyunk, hogy elalszunk. Aki mást mond, az szerintem hazudik. Az első időszak nem könnyű. Minket a legnagyobb szerelemben ért a kislányunk érkezése, egyébként pont a kapcsolatunk hetedik évében, így a „veszélyes hetedik évet” mi egyáltalán nem éreztük, és hihetetlen pluszt adott a szerelmünknek. Miki és Annabella között az első perctől mély kapocs van. Mivel rövidlátó vagyok, császármetszést javasoltak az orvosok, így először az édesapja vehette a karjaiba. Már ott elindult az ő szerelmük, és Mikire gyakorlatilag mindent rá lehet bízni. Nagy szerencsém van vele, és ezt hangoztatom is, ahol csak tudom.

Ön fiatal, csinos, jó humorú, ráadásul ismert nő. Biztos sok ajánlatot kap a színházban és a privát életben is. A féltékenykedés mennyire van jelen a mindennapjaikban?

Ó, az a helyzet, hogy kettőnk közül én vagyok a féltékenyebb, de már sikerült elfogadható mértékűre csökkentenem. A kapcsolatunk elején okoztam is ezzel számos bonyodalmat. Valóságos szörnyeteg, egy házisárkány voltam, de Mikikém ezt is elviselte, mert aztán megmagyaráztam, mit miért tettem.

Például?

Átnéztem a telefonját, elolvastam az üzeneteit, kutakodtam az interneten, hogy mit csinál. Nem hittem el, hogy engem is lehet szeretni. Rossz emlékeim voltak az előző kapcsolataimból. Többször megcsaltak, elhagytak, megaláztak. Kisebbségi komplexusom volt, de aztán találkoztunk, és megváltozott az életem.

Kereknek érzi az életét?

Igen, teljes mértékben. Kívánni sem tudnék ettől kerekebbet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172525_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714449309
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174405_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ez lehet a Klopp-pal összebalhézó Szalah sorsa a Liverpoolnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714449309
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173924_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714449309
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175192_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon