Celeb

Rászállt a NAV Marsi és Palik közös cégére

Munkatársunktól

Létrehozva: 2015.02.24.

Hosszú ideje külföldön élnek, a NAV mégis rájuk szállt. Marsi Anikó és Palik László közös cége ugyanis ebek harmincadjára jutott, évek óta mérleget sem nyújtott be.

Nem tudni pontosan miért – vélhetően adótartozás miatt –, végrehajtást indított a NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága Marsi Anikó és Palik László közös vállalkozása ellen. Ez azért furcsa, mert a házaspár pár éve már külföldön él a gyerekeivel együtt.

Marsi és Palik, úgy tűnik, az üzleti életben is közösen boldogult, van egy betéti társaságuk, a Zöld Ember Kulturális Szolgáltató és Kertészeti Bt., amelyre rátette kezét az adóhivatal. A 2003-ban alapított cégben Marsi Anikó a beltag, aki mindenért a saját vagyonával felel, férje, Palik pedig kültag. A cégbíróságon vezetett adatok szerint szinte megszámálhatatlan tevékenysége van a vállalkozásnak: minden munkát végezhetnek, ami a televíziózáshoz, reklámhoz és PR-hoz kell, emellett a vezetékes távközlés, gépkocsikölcsönzés vagy az üzletvezetés is a profiljukhoz tartozik.

A házaspár azonban magára hagyta vállalkozását, hosszú évek óta mérleget sem adott be, így azt sem lehet tudni, milyen jövedelmeik származnak belőle.

A NAV felfigyelt a cégre, és a hátralékkezelési osztály tavaly október közepén elindította a végrehajtást, amely jelenleg is zajlik. A Marsi-Palik házaspárról vajmi keveset lehet tudni, 2011-ben visszavonultak a nyilvánosságtól, de az azt követő két évben siófoki házuk kertjében többször is lefotózták őket, de másfél éve már ott sem lehet látni a családot.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy Ausztrália az új otthonuk, a Bors azonban a napokban megtudta, hogy valójában a spanyolországi Palma de Mallorcán élik mindennapjaikat. Hogy pontosan miből, azt nem tudni, csak az biztos, hogy nem a Zöld Ember Bt.-ből. Úgy tudjuk Paliknak több üzleti érdekeltsége is van Magyarországon, ezek alighanem sikersebbek, mint Marsival közös cége.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek