Celeb

Kiderült, mennyit keres: adóbevallása miatt bűnhődik Claudia

Bors

Létrehozva: 2013.11.12.

Nagyot hibázott a tévésztár, amikor elhunyt édesanyja rokkantkártyájával parkolt. A bíró nem fogadta el magyarázkodását, azzal érvelt, aki ennyit keres, örüljön, hogy csak egymilliót kell fizetnie.

Bíró olvasta fel, mennyit vitt haza 2011-ben Liptai Claudia. Nos, a műsorvezető bankkártyája igen kövér – annyira, hogy emiatt jelentős büntetést kapott tegnap a bíróságon.

Kétszeresen is rossz napja volt tegnap Liptai Claudiának. Brutális büntetést kapott egy parkolás miatt, s a per során kiderült, amit a műsorvezető sohasem akart elárulni: az, hogy mennyit keres. Jövedelmét olyannyira titkolta, hogy idén februárban bírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni.

Nos, az adat a 2011. évről derült ki: az adóbevallása alapján igen szépen kaszált Liptai Claudia. Ráadásul alighanem az az év lehetett az egyik legrosszabb – bevétel szempontjából – az életében. 2011 tavaszán magánéleti válsága miatt lemondott a Mokkában betöltött műsorvezetői posztjáról, otthagyta a Jóban Rosszban karakterét, majd pechére októberben a csatorna vezetősége drasztikusan lecsökkentette fizetését.

S hogy hogyan derült ki Liptai jövedelme? Nos, tegnap zajlott a Fővárosi Törvényszéken az a per, melyben Claudia egy parkolás miatt ült a vádlottak padján.

Mint azt a Bors is megírta, a színésznőt közokirat-hamisítással vádolták, mert 2011 áprilisában halott édesanyja rokkant igazolványával parkolt. A jogsértési ügyben idén februárban első fokon ítélet született. A vádakat Clau elutasította és fellebbezett a pénzbüntetésben kiszabott ítélet ellen – ekkor történt a fent leírt eset is, amikor nem volt hajlandó elárulni a jövedelmét.

A tárgyalóteremben Claudia nem jelent meg. Ügyvédje képviselte 

A tegnapi, másodfokú tárgyaláson Liptai Claudiát csupán ügyvédje, dr. Buza János képviselte, aki mindent megtett annak érdekében, hogy védencének ne kelljen a kirótt egymillió ötvenezer forintos összeget kifizetnie. Szerinte a bírság kirívóan magas Liptai jövedelméhez képest. Ezután vette elő a bíró Liptai Claudia 2011-es adóbevallását, s olvasta fel a nyilvános tárgyaláson.

– Liptai Claudia Katalin mint magánszemély nyilatkozott jövedelméről és a 2011-es évben – olvasta fel dr. Szebeni László bíró, majd kimondta azt a horribilis összeget, amiről Claudia vallott. Majd kategorikusan kijelentette, hogy ezen körülmények tudatában, a százötven napon keresztüli, hétezer forintos pénzbüntetés egyáltalán nem eltúlzott bírság. 

Liptai Claudia a belvárosban többnyire a mobilfizetést választja. De nem mindig... 

Claudiának érvágás lehet, ha be kell fizetnie a milliót, még akkor is ha jövedelme a 2011 évihez képest alighanem alaposan megnőhetett. Hiszen azóta visszatért a képernyőre, a Megasztár és a Mr. és Mrs. műsorvezetésért is elvállalta, illetve hamarosan a Jóban Rosszban sorozatban is újból feltűnik. Így viszont Claudiának még inkább vigyáznia kell a parkolással a jövőben, mert nagyobb bevétele miatt még magasabb bírságra számíthat, azon felül, hogy azóta a szabályok is szigorodtak. 

Liptai Claudiát is szerettük volna megkérdezni az esetről, ám ügyvédje javaslatára nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Ügyvédje annyit mondott: felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a jogerős ítélet ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek