Celeb

Kiüthetik Berényi Miklósékat a tetkós nehézfiúk

Bors

2013. június 27. csütörtök 08:25

Tarkójában liheg a nézettségi listákon az Éjjel- nappal Budapest a Barátok köztnek. Réz András reklámszakember szerint általánosságban elmondható, egy tévécsatorna nem tart meg két, egyformán jól teljesítő műsort.

A nézettségi adatok nem hazudnak. Az Éjjel-nappal Budapest – mint az ábránkon is látható – jókora hátránnyal indult a közönségért folyó versenyben a Barátok közttel szemben, ám a különbség csökken. Ráadásul a Barátok közt, mint minden nyáron, idén is nyári szünetet tart majd, augusztus végéig nélkülözniük kell a Berényi klánt a sorozat kedvelőinek.

Csakhogy a budapesti albérlet lakói ez idő alatt is buliznak, flörtölnek és veszekednek a képernyőn, ők nem tartanak pihenőt. A fikciós reality német anyaműsorában egyébként tavaly szintén nem álltak le a nyáron. Mint megtudtuk, éppen a kiváló nézettségi adatok sarkallták a stábot a nyári munkára…

Megtörtén­het-e, hogy az Éjjel-nappal Budapest ezzel helyzeti előnyhöz jut? Megszerezheti-e az elkövetkezendő néhány hónapban a Barátok közt nézőit? Nos, annak ellenére, hogy korábban volt már példa csatornákon belül, műsorok közötti rivalizálásra, Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint ez esetben nincs erről szó, mert mindkét sorozat népszerű, és nézőinek összetétele sem azonos.

– Nézettség szempontjából még mindig a Barátok közt vezet, viszont az Éjjel-nappal Budapest közönségaránya néha magasabb – mondta Kolosi, utalva ezzel arra, hogy a budapesti albérlők kalandjait a hirdetők számára vonzóbb, fiatal korosztály nézi. – A két műsor között nincsen rivalizálás és nem is lenne értelme, hiszen mindkettő ugyanazon a csatornán fut – szögezte le Kolosi, hozzátéve, azért az Éjjel-nappal Budapest szereplői is kapnak pihenőt.

– A fikciós reality adásai nyáron sem állnak le, de ez nem jelenti azt, hogy a szereplőknek nem lesz szabadságuk. Mindez csak a forgatási rend kérdése.
Vajon nem azért forgat vakáció idején is az Éjjel-nappal stábja, hogy beelőzze a Berényi klánt? Kolosi szerint ilyesmiről nincs szó. – Nem lehet összehasonlítani a két produkciót, hiszen a Barátok közt története 15 évvel előrébb jár, míg a fiatalok csak három-negyed éve forgatnak – fejezte be a programigazgató.

Persze ettől még lehet jobb az egyik sorozat a másiknál, vagy épp ugyanolyan jó. A témában Réz András reklámszakembernek is érdekes meglátásai vannak. – Általánosságban a tévézés gyakorlatáról elmondható: ha a mérésekből az derül ki, hogy két műsor ugyanazt az eredményt hozza, a csatorna nyilván azonnal intézkedik, hiszen egyetlen társaságnak sem érné meg dupla gyártási költség mellett dolgozni. Így a vesztest inkább kipenderítené, mint-hogy másik sávba helyezné át – tudtuk meg a szakembertől.

Természetesen mindez még csak feltételezés. Réz András szerint akár az is megeshet, hogy az új műfaj sikere tiszavirág életű lesz, mert az emberek sokkal inkább a jól megszokott dolgaikhoz, sorozataikhoz és színészeikhez ragaszkodnak. Sok múlik azon is, milyen izgalmat tálalnak a nyári pihenő előtti utolsó epizódban a Berényi klán tagjai.

Kolosi Péter még azt fűzte hozzá: a két sorozat nem gyengíti, hanem erősíti egymást. – A televíziózásban műsoridők vannak. Attól, hogy különböző műsoridőben sugárzott műsorok azonos nézettséget hoznak, még nem azt jelentheti, hogy az egyik megszűnik. Akkor mit tennénk a helyére, és miért tennénk ilyet? – értetlenkedett Kolosi, majd folytatta: – Már régóta célunk volt, hogy legyen két jó napi sorozatunk, és most van. A műsorok között soha nincs verseny, sőt inkább támogatják egymást – fejezte be a programigazgató. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15834084_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, jégeső is lehet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13366_resized.jpg?avcount=1680365408
origo.hu

Ez fog most történni Tóth Andival a szakítás után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15833759_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Andiért aggódnak a rajongók: Remélem, hogy nem esel vissza...

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15833536_auto_resized.jpg
vg.hu

Gáláns ajánlattal vitte el egy licitűló a taszári repteret

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15831952_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Anya, félek” – bérgyilkos végzett egy 9 éves kislánnyal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15833736_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kiábrándító: finoman szólva sem úgy sikerült a Liu fivérek debütálása, ahogy tervezték

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13369_resized.jpg?avcount=1680365408
origo.hu

Ezzel a híres férfival látták Tóth Andit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15832913_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2023. április 1-7.: Sok lehet a vita a héten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15833960_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nem adják fel a reményt, Marics Petinek üzennek a rajongók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15834342_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb elképesztő részletek derültek ki a győri férfiról, aki kilökhette a tizedikről párját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15833002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rossz hírt kaptunk Tóth Gabiról, itt fotózták le a kislányát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/04/Az8Zrvmi3TrLIYU3XAdR6AXqt1vjlQUeRA_1KDEEf8E/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcyMTMxNjcwNDY4NTQxOWZiYWE1OTc0NzYxYmRjZDEx.jpg
Szakítás

Már fél éve is állt a bál Tóth Andi és Marics Peti között

https://cdn.borsonline.hu/2023/04/HvCn_B5SdAhZ2x_PN6bfGktqe2zwI3D3zbrDUydSJIw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlOWE5OGYwYjExMjRmNGM5ZjVjOWY5NWI0YWE4ZmIx.jpg
Fájdalom

Pokoli fájdalmak kínozták Gáspár Zsoltit! Kórházba került