Celeb

Menedékjogért könyörög a pornósztár

Bors

Létrehozva: 2012.12.04.

Wiskát nem fogadta be Csehország, sőt kiutasították őt és a fiát is. A pornós most Luxemburgig megy, hogy menedékjogot kapjon, hiszen hazájában üldözik a munkája miatt.

Az ukrán Anastasia Gryshai, művésznevén Wiska, azt állítja, hazájában üldözik, ezért szeretne menedékjogért folyamodni az EU-hoz. A színésznő kijelentette, a munkájának köszönheti a kiközösítést. Gryshai 2010-ben lépett le Ukrajnából, ahol egy évvel később szigorítottak a pornófilmek készítésére és forgalmazására vonatkozó jogszabályokon – írja a The Sun magazin.

Először a Cseh Köztársaságban folyamodott menedékjogért, de a hatóságok visszautasították, ezért úgy döntött, fellebbezni fog az Európai Közösségek Bíróságán. „15 napot kaptam arra, hogy elhagyjam az országot. Nem érdekel senkit, hogy nem tudok visszamenni a fiammal a hazámba” – mondta.

„Mikor magamra maradtam a gyerekkel, modellként dolgoztam. Mivel alig volt pénzünk, elfogadtam a pornósok ajánlatát, hogy meg tudjunk élni. Próbáltam megmagyarázni a gyámhivatalnak, hogy nem azért vállaltam a szexfilmeket, mert imádok ilyenek forgatni, hanem hogy a gyerekemnek enni tudjak adni.”

A színésznő azt állítja, soha nem forgatott a hazájában, csak Csehországban és Magyarországon, ezért sem érti, miért vannak rá úgy kibukva az ukrán hatóságok. Wiska egyébként az első pornós, aki menedékjogért folyamodik az EU-hoz. Mögé állt a FEMEN nevű feminista mozgalom, akik többek közt a Pussy Riotért is mindenhol tüntettek már. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek