Celeb

Rúzsa Magdi félmillióért énekli el a Himnuszt

Földvári Zsófi

2012. november 22. csütörtök 07:55

December közepétől megújul a Himnusz sugárzása a közszolgálati csatornákon, amiben Rúzsa Magdi is szerepet kap. A Bors megtudta: a különleges feladatért különleges javadalmazás jár.

A köztelevízió több mint tíz éve ugyanazzal a képsorral búcsúzik a Himnusz hangjaira a nézőitől, de már rögzítették az ezt felváltó új klipet. A Lánchíd pesti felhajtójánál ezer alsó tagozatos diák közreműködésével forgatták az egyik részt, amihez az MR Gyermekkórus kölcsönzi a hangját.

A Bors megtudta, hogy rajtuk kívül egy neves előadóművészt is szerződtetett a közmédia. Hosszas válogatás után Rúzsa Magdolnára esett a választás, aki információink szerint nem kis pénzért, ötszázezer forintért énekelte fel a Himnuszt.

Magdi ezért az összegért évekre adta oda a hangját, ami minden lejátszásánál hallható lesz. Úgy hírlik, hogy a produkció kereskedelmi forgalomba nem kerülő DVD-re, CD-re is kerül, amelyet megkapnak az iskolák. A felvételt többször is meg kellett ismételni.

– Magdi kiejtésével voltak bajok, az e betűt néha á-nak hallani a szájából, ezért amikor a megrendelő meghallotta az első felvételt, újat rendelt. Az énektechnikájával persze nem volt semmi gond, igazán szépen hangzik tőle a himnuszunk – mondja a Borsnak egy neve elhallgatását kérő informátor.

Rúzsa Magditól azt kérdeztük, miért kapott ilyen szép summát közpénzből a Himnusz ­fel­ének­léséért. – Megállapodást kötöttem az MTVA-val, hogy a felvételre szánt összeget átutalják át a vajdasági Lurkó Házaknak, amely a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésével és nevelésével foglalkozik. Óriási megtiszteltetés, hogy elénekelhettem a Himnuszt, hiszen otthon sokáig csak csukott ajtók mögött tehettem ezt – válaszolta Rúzsa Magdi.

Az MTVA sajtóirodájától a következő választ kaptuk: – Rúzsa Magdi hangjának hosszú távú használatáért fizetünk jogdíjat, és örülünk, hogy az énekesnő jóvoltából ­jóté­kony célra használják fel a pénzt, így duplán nemes az ügy – mondta Lencsó Rita, a sajtóiroda vezetője. 

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

metropol.hu

Nem titok többé! Andrei Mangra bevallotta, mi van közte és Tóth Andi között

life.hu

Nagy változás jön csütörtöktől hazánkban: erre kell felkészülnöd

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

kisalfold.hu

A törmelékek közé borult egy munkagép Győrben

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

magyarnemzet.hu

Megvan az új időpont az ElkXrtuk televíziós premierjére

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria