Gének is felelősek a sörpocakért

PUBLIKÁLÁS: 2009. július 10. 12:00
Még a mértékletes sörfogyasztásnak is lehet mellékhatása: az úgynevezett alma típusú elhízás, azaz a sörhas. Legalábbis egészen mostanáig így tartotta a közhiedelem. A folyékony kenyér kedvelőit azonban megnyugtathatjuk: kedvenc italuk rendszeresen, nagy mennyiségben hizlal ugyan, ám a pocak nem írható a számlájára. Annak kialakulása ugyanis genetikai kérdés.
Leginkább a likőrök hizlalnak
1 dl ital/ kalóriatartalom
Barackpálinka240
Gin250
Vodka 225
Unicum310
Likőrök240–250
Száraz fehérbor65
Félédes fehérbor85
Száraz vörösbor65
Félédes vörösbor175
Tokaji aszú95
Pezsgők65–80
Martini110–150
Világos sör40
Barna sör65




Mekkora mennyiségű alkoholt javallott fogyasztani?


Tornázza le az úszógumit!




5500 éve fogyasztja az emberiség a folyékony kenyeret




Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.