Rákkeltő anyaggal mérgezték Gabriela Spanic édesanyját

Ha felidézzük Gabriela Spanic tíz évvel ezelőtti rémtörténetét, egész más színezetet kap a világsztár édesanyjának hétvégi halála. Mint kiderült, az asszony hosszú évek óta küzdött a rákkal, amit nem kizárt, hogy a színésznő egykori alkalmazottja idézett elő azzal, hogy hónapokon át ammónium-szulfáttal, vagyis műtrágyával mérgezte a családot.
Ha felidézzük Gabriela Spanic tíz évvel ezelőtti rémtörténetét, egész más színezetet kap a világsztár édesanyjának hétvégi halála. Mint kiderült, az asszony hosszú évek óta küzdött a rákkal, amit nem kizárt, hogy a színésznő egykori alkalmazottja idézett elő azzal, hogy hónapokon át ammónium-szulfáttal, vagyis műtrágyával mérgezte a családot.

Hosszú betegség után, szombaton elhunyt a Dancing with the Stars világ­sztárjának édesanyja. Hétfőn egy közleményből derült ki, hogy az asszony egy ideje már rákkal küzdött. Norma Utrera állapota javult a kemoterápiás kezeléstől az előtt, hogy Gaby hazánkba érkezett, de az asszony szervezete végül feladta a küzdelmet – írja a Ripost.

Vasárnap már el is temették.

Általában nehéz megmondani, hogy pontosan mi okozhatja a halálos betegséget, de az asszony múltjában akad egy aggasztó történet... Annak idején bejárta a világsajtót a hír, hogy Gabriela Spanicot és családját hosszú hónapokon át mérgezte a házvezetőnője. María Celeste Fernández ammónium-szulfátot, vagyis műtrágyát kevert Gaby, a kisfia és a velük élő testvére, Patricia, valamint az unokahúga és az édesanyja ételébe. A színésznő végül olyan rosszul lett a kemikáliától, hogy kórházba került, ahol hamar kiderült, hogy szándékos mérgezés áldozata lett.

María Celeste Fernández ammónium-szulfátot, vagyis műtrágyát kevert Gabriela Spanic és családja ételébe

Gaby ma már nem szívesen beszél a történtekről, de munkatársunknak korábban annyit elárult, hogy bár az alkalmazottat 8 év börtönre ítélték, ennél jóval többet szánt volna az asszonynak, hiszen nem sokon múlott az életük.

– Azért csak nyolcat kapott, mert a bíróság csak azt látta bizonyítottnak, hogy engem mérgezett hosszú időn át, holott a családom több tagjával is ezt tette. A kisfiam másfél éves volt akkor. Nem tudják elképzelni, mennyit szenvedtünk – mondta korábban az Origónak.

Mivel Norma asszony is kapott az ételbe-italba kevert méregből, nem kizárt, hogy ennek szerepe volt a betegsége kialakulásában.

A Ripost erről megkérdezte dr. Zacher Gábor toxikológust.

– Az ammónium-szulfát okozhat daganatos megbetegedést a szervezetben. Ugyanakkor a kórkép ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy a mérgezés vezetett a rákhoz – mondta kérdésünkre a toxikológus.

Ez is érdekelheti!

Édesanyja halála után sem adja fel: Gabriela Spanic lelke és szíve a családjával van, de a teste táncolni fog szombaton

Összeomlás szélén áll Gaby Spanic – már el is temették az édesanyját

Lapunk megkereste az Országos Onkológiai Intézetet is, akik válaszukban az Egészségügyi Világszervezet álláspontját fogalmazták meg.

– A WHO osztályozása szerint az ammónium-szulfát rákkeltő hatás alapján 2. kategóriába sorolt, ami feltehetően (de nem bizonyítottan) rákkeltő anyag besorolást jelent – írta válaszában az intézmény sajtóosztálya.

Ennek értelmében könnyen lehet, hogy Gabriela Spanic édesanyja talán ma is élhetne, ha tíz évvel ezelőtt nem alkalmazzák azt a pszichopata nőt, aki a család halálát akarta…

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors