Önbarnító krémnek köszönhetem az életem – hálálkodik a halál karmaiból megmenekülő fiatal nő

Ha nem vágyik barnább bőrtónusra, talán ma már nem is élne.
Ha nem vágyik barnább bőrtónusra, talán ma már nem is élne.

Két évvel ezelőtt, mondhatni a véletlennek köszönhetően vette észre egy akkor 32 éves nő, hogy tudomra van. Ha akkor figyelmetlenebb, ma már minden bizonnyal nem élne.

Az ausztráliai Perth városában élő Rhianne Miller épp a születésnapjára készült. Úgy gondolta, a bulira nem ártana egy picit sötétebb bőrtónus, így vett egy önbarnító krémet – amit azelőtt soha. Bekente magát, majd másnap – amikor apróbb egyenetlenségek, világosabb foltok után kutatott, egy csomót tapintott ki a mellében. Azonnal orvoshoz fordult, egy héttel később pedig megkapta az aggasztó diagnózist:

második stádiumú mellrákja van.

Egy hónap múlva már életmentő masztektómián esett át, a bal mellét távolították el. A következő két évben pedig hat kör kemoterápia és sugárkezelés várt rá. Noha februárban az orvosok gyógyultnak mondták ki, még öt évig kell szednie gyógyszereket, hogy a daganat ne térjen vissza.

Egyedül csinálta végig

– Az első hét – amíg nem tudsz semmit – a legnehezebb. Aztán találkozol a sebészekkel, elkezdtek tervezni, végre tudod, mi fog történni, és csak haladsz az eseményekkel – magyarázta Rhianne, akinek a saját bevallása szerint az egyik legnehezebb aspektusa az elmúlt két évnek az volt, hogy egyedül kellett mindennel megküzdenie – olvasható a Daily Mail Australia beszámolójában.

– Szingli voltam, amikor diagnosztizáltak, és most is szingli vagyok – magyarázta, hozzátéve: sajnos a gyógyszerek miatt, amit kapott, könnyen lehet, hogy soha nem ismerheti meg az anyaság örömét. A szer, amivel kezelték, negyvenéves koráig nem ürül ki a szervezetéből, ez idő alatt pedig nagy eséllyel lenne vetélése, vagy születne súlyosan beteg gyermeke – amit nem szeretne kockáztatni.

Mindezek ellenére Rhianne Miller igyekszik pozitívan hozzáállni az élethez és a lehetőségeihez.

Annyi mindent elvettek tőlem, de mindezek helyébe érkezett ez a csodálatos érzés, hogy hálás vagyok minden egyes megélt napért. Őrület, de a harc kilencven százaléka a hozzáállás. Ha nem optimista hozzáállással kezdesz bele, akkor az rendkívül nehéz és mentálisan kimerítő – árulta el, kitérve arra: az elmúlt két év nem csak lelkileg, de fizikailag is kimerítette.

– A tested fáradt, te is fáradt vagy, nem működsz, nem is igazán tudodod nyitva tartani a szemed, amikor valaki beszél hozzád, nem is tudsz rá figyelni a kemó alatt.

Noha a mammográfiát világszerte 40 éves kor felett ajánlják, a még mindig csak 34 éves Rhianne esete is mutatja: korábban sem árthat a vizsgálat. Az ausztrál nő ugyanis tökéletesen egészséges és fitt volt – egészen addig a pillanatig, amíg ki nem tapintotta a csomót, nem is sejtette, hogy bármilyen baja lenne...

Ez is érdekelheti!

A koronavírus miatt nem kezelték – Legyőzte a rák a fiatal négygyermekes családanyát

Orvosa nem törődött fájdalmával, most rákos daganat miatt él fogak nélkül az egykor gyönyörű nő

Azt mondták, nincs miért aggódnom – háromszor küldtek el, mielőtt kiderült, hogy rákos vagyok

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors