Aktuális

Önbarnító krémnek köszönhetem az életem – hálálkodik a halál karmaiból megmenekülő fiatal nő

Bors

2020. október 28. szerda 14:00

Ha nem vágyik barnább bőrtónusra, talán ma már nem is élne.

Két évvel ezelőtt, mondhatni a véletlennek köszönhetően vette észre egy akkor 32 éves nő, hogy tudomra van. Ha akkor figyelmetlenebb, ma már minden bizonnyal nem élne.

Az ausztráliai Perth városában élő Rhianne Miller épp a születésnapjára készült. Úgy gondolta, a bulira nem ártana egy picit sötétebb bőrtónus, így vett egy önbarnító krémet – amit azelőtt soha. Bekente magát, majd másnap – amikor apróbb egyenetlenségek, világosabb foltok után kutatott, egy csomót tapintott ki a mellében. Azonnal orvoshoz fordult, egy héttel később pedig megkapta az aggasztó diagnózist:

második stádiumú mellrákja van.

Egy hónap múlva már életmentő masztektómián esett át, a bal mellét távolították el. A következő két évben pedig hat kör kemoterápia és sugárkezelés várt rá. Noha februárban az orvosok gyógyultnak mondták ki, még öt évig kell szednie gyógyszereket, hogy a daganat ne térjen vissza.

Egyedül csinálta végig

– Az első hét – amíg nem tudsz semmit – a legnehezebb. Aztán találkozol a sebészekkel, elkezdtek tervezni, végre tudod, mi fog történni, és csak haladsz az eseményekkel – magyarázta Rhianne, akinek a saját bevallása szerint az egyik legnehezebb aspektusa az elmúlt két évnek az volt, hogy egyedül kellett mindennel megküzdenie – olvasható a Daily Mail Australia beszámolójában.

– Szingli voltam, amikor diagnosztizáltak, és most is szingli vagyok – magyarázta, hozzátéve: sajnos a gyógyszerek miatt, amit kapott, könnyen lehet, hogy soha nem ismerheti meg az anyaság örömét. A szer, amivel kezelték, negyvenéves koráig nem ürül ki a szervezetéből, ez idő alatt pedig nagy eséllyel lenne vetélése, vagy születne súlyosan beteg gyermeke – amit nem szeretne kockáztatni.

Mindezek ellenére Rhianne Miller igyekszik pozitívan hozzáállni az élethez és a lehetőségeihez.

Annyi mindent elvettek tőlem, de mindezek helyébe érkezett ez a csodálatos érzés, hogy hálás vagyok minden egyes megélt napért. Őrület, de a harc kilencven százaléka a hozzáállás. Ha nem optimista hozzáállással kezdesz bele, akkor az rendkívül nehéz és mentálisan kimerítő – árulta el, kitérve arra: az elmúlt két év nem csak lelkileg, de fizikailag is kimerítette.

– A tested fáradt, te is fáradt vagy, nem működsz, nem is igazán tudodod nyitva tartani a szemed, amikor valaki beszél hozzád, nem is tudsz rá figyelni a kemó alatt.

Noha a mammográfiát világszerte 40 éves kor felett ajánlják, a még mindig csak 34 éves Rhianne esete is mutatja: korábban sem árthat a vizsgálat. Az ausztrál nő ugyanis tökéletesen egészséges és fitt volt – egészen addig a pillanatig, amíg ki nem tapintotta a csomót, nem is sejtette, hogy bármilyen baja lenne...

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Király-kupa: Athletic Bilbao–Barcelona élőben az NSO-n!

borsonline.hu

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

life.hu

Február 1-től kötelező lesz az oltás az 50 év felettieknek, védettségi igazolás kell fodrászatokban és a kozmetikai szalonokban is Olaszországban

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

bama.hu

Rendőrök lepték el a Király utcát Pécsett, egy rosszfiú akadt horogra?

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

origo.hu

Ezek voltak a legnagyobb üzletek a videójáték-iparban

borsonline.hu

Kiadták a körözést: Magyar youtubert keres a rendőrség

borsonline.hu

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

origo.hu

Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia