Medvehagyma-krémleves
Elkészítés: 40 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 2 csokor medvehagyma * 25 dkg cheddar sajt reszelve * 2 közepes krumpli * 1 petrezselyemgyökér * 1 kisebb vöröshagyma * 1 liter zöldségalaplé * 1 tk só * ½ kk őrölt szerecsendió * 1 ek vaj
Elkészítés: a vajon megpároljuk a feldarabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig. Amint a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Turmixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót, s lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad. Azonnal, forrón tálaljuk.
Roston sült csirkemell medvehagymapestóval
Elkészítés: 30 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg filézett csirkemell * 1 kk só
A pestóhoz (kb. 20 dkg): 2 csokor medvehagyma * 1 dl olívaolaj * 5 dkg dió * 5 dkg pecorino sajt
Elkészítés: a pestóhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd egy robotgépben minden hozzávalót összekeverve simára turmixoljuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. Grillserpenyőben vagy grill-lapon a szeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Frissen, a pestót a tetejére halmozva tálaljuk
Medvehagymás sajtfelfújt
Elkészítés: 60 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 2 csokor medvehagyma * 6 tojás * 25 dkg reszelt cheddar sajt * 10 dkg zsemlemorzsa * 1 tk só * 1 kk őrölt fekete bors * ½ kk chilipehely * 1 ek vaj
Elkészítés: egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a sóval és a fűszerekkel habosra verjük, majd egymás után hozzáadjuk a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, végül belekeverjük az apróra vágott medvehagymát is. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.