Medvehagyma minden mennyiségben - receptek hagymarajongóknak

Medvehagyma minden mennyiségben - receptek hagymarajongóknak

medvehagyma
PUBLIKÁLÁS: 2019. március 31. 12:00
<p>Ez az összeállítás kivételesen nem azzal a céllal készült, hogy egy menüben megvalósuljon (bár a medvehagyma-rajongók esetében talán ez sem túlzás), hanem azért, hogy a szezon idejére receptlehetőségeket kínáljunk.</p>
Bors

Leves

Medvehagyma-krémleves

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: *

Hozzávalók (4 adag): 2 csokor medvehagyma * 25 dkg cheddar sajt reszelve * 2 közepes krumpli * 1 petrezselyemgyökér * 1 kisebb vöröshagyma * 1 liter zöldségalaplé * 1 tk só * ½ kk őrölt szerecsendió * 1 ek vaj

Elkészítés: a vajon megpároljuk a felda­rabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig. Amint a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és pu­hára főzzük. Tur­mixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót, s lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad. Azonnal, forrón tá­laljuk.

Főétel

Roston sült csirkemell medvehagymapestóval

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg filézett csirkemell * 1 kk só

A pestóhoz (kb. 20 dkg): 2 csokor medvehagyma * 1 dl olívaolaj * 5 dkg dió * 5 dkg pecorino sajt

Elkészítés: a pestóhoz egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd egy robotgépben minden hozzávalót összekever­ve simára turmixoljuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. Grillserpenyőben vagy grill-lapon a szeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Frissen, a pestót a tetejére halmozva tálaljuk

Köret

Medvehagymás sajtfelfújt

Elkészítés: 60 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (4 adag): 2 csokor medvehagyma * 6 tojás * 25 dkg reszelt cheddar sajt * 10 dkg zsemlemorzsa * 1 tk só * 1 kk őrölt fekete bors * ½ kk chilipehely * 1 ek vaj

Elkészítés: egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a sóval és a fűszerekkel habosra verjük, majd egymás után hozzáadjuk a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, végül belekeverjük az apróra vágott medvehagymát is. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.