Felcsút polgármestere: Mindennek titka a munka!

Visszafogott öltözet, 700 milliós takarékbetét. Felcsút polgármesterét, Orbán Viktor barátját kérdeztük arról, hogyan lehet pár év alatt milliárdossá válni.
Visszafogott öltözet, 700 milliós takarékbetét. Felcsút polgármesterét, Orbán Viktor barátját kérdeztük arról, hogyan lehet pár év alatt milliárdossá válni.

Budapesttől alig fél óra, Székesfehérvártól pedig tizenöt perc autóút Felcsút. A korábban tisztes, takaros, ám csöppet sem gazdag Fejér megyei településen járva ma úgy érezheti magát az idetévedő, mintha Svájcban, de legalábbis Ausztriában járna.

Tükörsima aszfaltút vezet szinte mindenhova, a házak jó részébe bevezették a gázt, hogy a híres-hírhedt Pancho Arénáról vagy a közeli repülőtérről már ne is beszéljünk. A faluházba tartunk, ahol éppen közmeghallgatás zajlik.

A mikrofonnál Mészáros Lőrinc. Új, kétszintes, 880 négyzetméter alapterületű, zöldtetős iskola épül, hozzá 1600 négyzetméteres sportcsarnok. A beruházás 600-800 millióba kerülhet, aminek felét az önkormányzat állhatja. A másik felére pályáznak.

Ha sikertelen lesz, Mészáros nyúl a zsebébe. Megteheti, ô az ország 88. leggazdagabb embere, 6,9 milliárdos vagyonnal.

Nézze, aki akarja...

Mi Mészáros Lőrinc titka?

A munka. Mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás.

Korábban úgy fogalmazott: „Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye”...

A szerencse nem elég, sokat kell tenni érte. A vállalkozásaimnak meg kell felelniük a piacon. Ha nem felelnénk meg, nem lenne egyetlenegy forintom sem. Sokat kell tenni, hogy pénze legyen az embernek...

Ez a szerencse. És a jóisten?

A jóisten is közrejátszik, hiszen a szerencséhez kell a jóisten...

Na, és a miniszterelnök úr?

A miniszterelnök úr felcsúti, természetes, hogy támogatja a települését.

Sokáig nem volt nyilvános a vagyonnyilatkozata, ehhez képest a minap feltöltötték a település honlapjára. Megváltozott a véleménye?

Fel van téve, nézze, aki akarja. Nekem nem kell semmit titkolnom. Igaz, hogy vagyonos ember vagyok, de minden szerzett vagyonom legális, úgyhogy bárki megnézheti...

Mercedes terepjáró, százmilliók a számlán

Mészáros Lőrinc szakmáját tekintve gázszerelő. Csíkos ingben, nyakkendő nélkül, fekete öltönyben beszélt munkatársainkkal. Ízesen szól, röviden, egyszerűen fogalmaz.

Mészáros Magyarország száz leggazdagabb embere közé verekedte magát az elmúlt években: vagyonnyilatkozata szerint közel egymilliárdos osztalékot vett ki tavaly cégéből, ahol tanácsadásért is kap havi 1,7 milliót. Ezenkívül 700 milliós megtakarítása is van.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors