Fehér: Szárnyaljon túl Gulácsi!

Tizenhárom év után lesz újra magyar focista a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ha Gulácsi Péter és csapata, az RB Leipzig kiüti a Tottenhamet. Az eddigi magyar BL-rekordot Fehér Csaba tartja.
Tizenhárom év után lesz újra magyar focista a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ha Gulácsi Péter és csapata, az RB Leipzig kiüti a Tottenhamet. Az eddigi magyar BL-rekordot Fehér Csaba tartja.

Kísértetiesen hasonló út vezethet a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjébe Gulácsinak, mint 2007-ben Fehér Csabának: egy londoni csapat ellen elért 1-0-s siker után kell kiharcolni a továbbjutást. Utóbbinak a holland PSV játékosaként az Arsenal ellen sikerült ez a bravúr (összesítésben: 2-1), míg a válogatott kapusnak a Tottenhamen kell keresztülverekednie magát.

Gulácsi Péter hatalmas bravúrokkal őrizte meg a Leipzig kapuját a góltól Londonban © AFP

Úgy, hogy mi nem kaptunk gólt hazai pályán, kedvező helyzetben vártuk a visszavágót, de egy idegenbeli siker még nagyobb előnyt jelent most a lipcseieknek. Ők az összecsapás esélyesei, főleg a Tottenham jelenlegi formáját elnézve – mondta a Borsnak Fehér Csaba, az egyetlen magyar, aki csapatával a második körben búcsúzott az egyenes kieséses szakaszban. Igaz, a BL legjobb nyolc csapata közé Hrutka János is eljutott a német Kaiserslauternnel 1999-ben, de akkor még elég volt ehhez a csoportból továbbjutni.

Fehér Csabának meggyűlt a baja a liverpooli sztárokkal a 2007-es BL-negyeddöntőben, az angolok 4-0-lal mentek tovább © AFP

Másik két magyarnak, Szabics Imrének (Stuttgart, 2004) és Szalai Ádámnak (Hoffenheim, 2014) a nyolcaddöntő volt a végállomás.

Zárják a kapukat

A koronavírus miatt nemcsak a keddi játéknap másik meccsét, az 1-4-ről folytatódó Valencia–Atalanta (Tv: Spíler2) találkozót, hanem a szerdai PSG–Dortmund (1-2) visszavágót is zárt kapuk mögött játsszák, jelentette be a rendőrség.

Szurkolok, hogy Gulácsi csatlakozzon hozzám, sőt szárnyaljon túl! Egyébként manapság sokkal nehezebb a magyar focistáknak eljutni idáig, mert Petin kívül nincs játékosunk topcsapatban, márpedig a csoportból idén már csak az öt legerősebb bajnokság képviselői jutottak tovább – tette hozzá Fehér, aki azért bízik benne, hogy a jövőben sok magyar jut még el a BL-negyeddöntőig.

Leipzig - Tottenham

Kedd, 21:00, TV: M4 Sport