Ennyiért tanít Orbán Ráhel a Corvinuson

Nincs különleges elbánás a Corvinus Egyetemen, bruttó 10 ezer forintot kap óránként Orbán Viktor kormányfő lánya – tudta meg a Bors.
Nincs különleges elbánás a Corvinus Egyetemen, bruttó 10 ezer forintot kap óránként Orbán Viktor kormányfő lánya – tudta meg a Bors.

Angolul tanít majd szálloda- és vendéglátóipari ismereteket a Budapesti Corvinus Egyetemen a 27 éves Orbán Ráhel – számolt be a Népszava. A miniszterelnök legidősebb lánya ugyanitt diplomázott közgazdászként 2013-ban, szakdolgozata az állami turisztikai cég­től díjat is nyert. Az elismerést konzulense, Nemes Andrea egyetemi docens adta át neki, akitől telefonon érdeklődtünk: szerinte Ráhel tapasztalatai alkalmassá teszik-e a tanári munkára, de Nemes nem akart nyilatkozni.

Ráhel jól ismeri a turizmust: gyakornok volt a Sziget Fesztiválon, egy hotelben, és dolgozott egy éttermekkel foglalkozó cégnél is. 2015-ben pedig elvégzett egy kurzust Svájcban egy magánegyetemen. A tandíj mintegy 15 millió forint volt.

A Bors kérdéseire a Corvinus azt válaszolta: az egyetemen vannak más fiatal, felkészült oktatók is, akik csak megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkező szakemberek lehetnek. A Corvinus nem árulta el Ráhel fizetését, csak azt, hogy a kormányfő lánya külsős óraadó tanár, így az ilyen megbízású dolgozók megszokott díjazását kapja. Úgy tudjuk, Ráhel egyetemi karán tízezer forintot lehet keresni egy 45 perces tan­órával. Mivel hetente két előadást, kéthetente pedig gyakorlati órát tart, bruttó százezer forintot kaphat havonta.

Ráadásul Ráhel várandósan lesz kénytelen dolgozni. Orbán Viktor lánya júniusban szül, vagyis éppen a vizsgaidőszak kellős közepén. Azt nem tudni, hogy ez miként befolyásolja majd a munkáját.