Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 21.

Bors

Létrehozva: 2020.11.21.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 170 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 121 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3689 főre emelkedett, 40 820-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 125 789 fő.

***

A világon 57 517 850 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 371 589, a gyógyultaké pedig 36 825 360 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

***

Csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még többen haljanak meg a fertőzésben, mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa. A szakember a vírustagadókról is beszélt: reméli, hogy ahogy halad előre a járvány Magyarországon, egyre kevesebb ember lesz, aki azt hiszi, a koronavírus nem veszélyes.

***

Fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy budapesti székhelyű magáncég weboldalán olvasható felhívás miatt, amelyben ötezer forintért kínálnak előfoglalási jogot egy jövőbeni, egyelőre nem létező koronavírus-vakcinára a világjárvány idején.

***

Sokakban kérdések merültek fel a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedések kapcsán. Ezekre a mindenkit érintő kérdésekre ad választ Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Plusz keretein belül.

***

A koronavírus-járvány miatt idén a világ minden táján másképp telnek majd az ünnepek. Egyre több országban szólítják fel arra a lakosságot, hogy ezúttal csak szűk körben ünnepeljék a karácsonyt, nehogy még jobban terjedjen a vírus. A Bors friss járványügyi körképét itt olvashatják el.

***

Magyarország minden lehetőséget megragad, hogy felvegye a harcot a világot rettegésben tartó koronavírus-járvánnyal szemben. Hajszálnyira vagyunk a vakcinától, dübörög a vérplazmaterápia, a betegség ellen hatásos gyógyszerek gyártásában pedig önellátásra törekszünk, amiket az országban mindenhol elérhetővé tesznek.

***

Gyengül a járvány Csehországban. Az új igazolt koronavírus-fertőzések száma pénteken 3000 alá süllyedt, és mintegy 700-al volt kevesebb. Csökkenő tendenciát mutat a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is. Jelenleg mintegy 6300 ember van kórházban, ami október vége óta a legalacsonyabb szám.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Ha valakiről, hát Varga Vandáról nyugodt szívvel elmondható: a koronavírus-frontvonalon harcol. A Covid-osztályon dolgozó nővér már tavasszal is a vörös zónában küzdött a betegekért, így – mint elárulta – nem is az volt számára a kérdés, hogy ő maga elkapja-e a vírust, csupán az, hogy mikor.

***

Az intenzív osztályokon dolgozó svájci orvosok társasága (SGI) arra kéri a koronavírusnak leginkább kitett embereket, hogy írják össze az ápolásukkal kapcsolatos elvárásaikat arra az esetre, ha menthetetlenül megbetegednének, mert ezáltal enyhíteni tudnák a nyomást, amely a kórházak intenzív osztályaira nehezedik most, a járvány idején.

***

Bármennyire is szeretné azt mondani, hogy minden rendben, sajnos nem alakul jól Gergely Róbert éve. A színész-énekes a koronavírus-járvány miatt búcsút mondhatott a fellépéseknek. Nem bírja már a tétlenséget és bizony a tartalékai is fogynak, ezért most munkát keres és akár futárnak is beállna.

***

November 9-én 76 éves korában koronavírusban életét vesztette az milánói pék, aki a járvány kirobbanása után minden nap több kosár kenyeret, pizzát és péksüteményt rakott ki az üzlete elé, hogy ezzel segítsen azokon, akiknek veszélybe került a megélhetésük. Gianni Bernardinello gészen addig minden nap bement a pékségébe sütni, amíg le nem betegedett, hiába könyörögtek neki a családtagok, hogy ne tegye, mert veszélyezteti az egészségét.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155462_auto_resized.jpg
origo.hu

Pornósnak állt a bombatestű focistanő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714095311
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714095311
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros