Segítség

Így él most a feltaláló, akinek porrá égett a háza Törökbálinton

Létrehozva: 2024.06.24.

Példaértékű összefogásnak lehetünk szemtanúi Törökbálinton. Cikkünk után sokan a bajba jutott feltaláló mellé álltak, aki percek alatt vesztette el az otthonát.

Kállai Istvánnak több, mint egy hónapja kapott lángra a háza. A törökbálinti feltalálónak mindene odalett. Szinte semmije sem maradt, csak az a néhány ruhája, amit viselt.

Végre van ismét fedél a feltaláló feje fölött Fotó: Faludi Koppány

A szomszédja hívta telefonon, hogy lángokba áll az otthona. Éppen a munkahelyén volt, és mire hazaér, már csak a füstölgő, kormos romok fogadták egykori szeretet otthona helyén. A tüzet feltehetően rövidzárlat okozta.
István nem esett kétségbe, első perctől tudta, hogy újjá fogja építeni a házát. Az első éjszakákat a kocsijában töltötte, később a romok mellett egy sátorban. De a hideg éjszakák megviselték a szervezetét, megfázott. Szerencsére nem kellett sokáig a rögtönzött otthonában élnie, mert az önkormányzat mellé állt, és kapott egy lakást a településen, ahol addig élhet, míg újra felépíti a házát.

Nagyon hálás vagyok a polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy mellém álltak a bajban. Jó érzés volt, hogy van fedél a fejem felett.

- mondta elérzékenyülve István, aki most szembesült vele igazán, hogy mennyi tiszta szívű ember van, akinek segítsége nélkül nem sikerült volna az újrakezdés.

Az első éjszakát az új otthonomban még egy hálózsákban, a földön töltöttem, de utána megváltozott minden Kaptam ágyat és bútorokat, hűtőszekrényt, konyhai gépeket is.

- folytatja a férfi, aki mindennek nagyon tud örülni, hiszen semmije sem maradt.

A Cantando, amiből csak egy élte túl a katasztrófát Fotó:Faludi Koppány

Egyik segítője, Ágnes, annyira megkedvelte a fiatalembert, hogy szinte fiaként támogatja a talpraállásban. Az idős asszony látja, hogy a férfi szorgalmas és jó ember, de mivel nevelőotthonban nőt fel nem volt családja, így az élet megpróbáltatásaiban mindig csak magára számíthatott. 
 

Ez a találmánya

István dobozában ezüstkábelek futnak, maga a szerkezet azért jött létre, hogy a hifiberendezéseknek tökéletes hangzást biztosítson. A neve: Cantando.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek