Piramisjáték

Magyar Péter a károsultak haragja miatt nem foglalkoztatja a Tisza-pártban ”hivatalosan” a kabinetfőnökét

Létrehozva: 2024.05.17.

Magyar Péter miután kiderült, hogy kabinetfőnöke, pénzügyeinek intézője Sájer Mára egy piramisjáték szervezőjeként 1200 embert csapott be, azzal védekezett, hogy fegyházból nemrég szabadult nő nem áll a Tisza-párt alkalmazásában.

Miközben kibújt a lényegi válaszadás alól, többször is hangsúlyozta, hogy a tömeges csalásért elítélt Sájer semmilyen „hivatalos” pozícióval nem rendelkezik a Tisza Pártban. A Metropol megtalálta ennek az okát.

Jó tanácsokat ad az 1200 embert meglopó „anyós”

Ha hivatalosan munkát adna neki, az 1200 károsult azonnal a Tisza-párton követelhetné ellopott, kicsalt pénzét. Sájer Márián ugyanis személy szerint is több százmilliót, a legutóbbi bírósági iratok szerint több mint 358 milliót keresnek folyamatosan a hatóságok. Ezen túl egyetemleges felelősség is terheli több mint 108 millió forint ellopott pénzért.
A Sájer-féle pilótajátékban egyébként összesen több mint 7 milliárd forintot rejtettek el a tettesek, ennyit keresnek ma is a nyomozóhatóságok.

Sájer Mária egy személyben ennyit lopott az áldozatoktól (részlet az ítéletből):

Több csalót, köztük Magyar Péter kabinetfőnökét és „anyósát” egyetemleges felelősség is terhel a kicsalt pénzekért. A károsultak ezt is követelhetik a Tisza párton, ha hivatalosan alkalmazzák Sájer Máriát.

Együtt a pártvezér és a Piramis-királynő, szoros emberfogás

A Metropol információ szerint Magyar Péter, hogy a károsultak ne követeljék a pénzt a Tisza párton, a kabinetfőnök javadalmazását feketén, egy közeli családtagján keresztül intézi. Ez nagy valószínűséggel Sájer lánya, Magyar Péter élettársa, Vogel Evelyn, így a legszűkebb családi körben sikerül eltüntetni a pénzt a károsultak elől.
A bíróság, miközben 4 év fegyházbüntetésre ítélte a Tisza párt kabinetfőnökét és pénzügyeinek intézőjét, lefoglalta minden elérhető vagyonát, még a korábbi férjével közös családi házuk is zár alá került.

Sájer azóta bujkál a becsapott emberek elől, akik naponta kérnek le adatokat, van-e bármiféle elérhető jövedelme a pénzüket kicsaló és ellopó nőnek és a bűnszervezet többi tagjának.

Sájer már a bíróság előtt munkanélkülinek vallotta magát (részlet az ítéletből)

Több károsult a végrehajtók segítségével már naponta figyeli a Tisza-párt kifizetési listáit, azt remélve, hogy a letiltás révén legalább valamihez hozzájuthat a kicsalt, ellopott pénzből.
Magyar Péter 5 nap múltán sem válaszolt semmit a Telex és a 24.hu kérdéseire az őt, új családját, élettársa anyját és a TISZA pártot érintő piramisjáték-botránnyal kapcsolatosan.  Továbbra is a sokat eláruló hallgatást választja.

Semmit nem válaszolt, amikor a Telex ezt kérdezte tőle:
„Milyen módon segíti Önt S. Mária, volt-e tudomása S. Mária fegyházbüntetéséről, van-e köze S. Máriának a Tisza Párt pénzügyeihez?
Nem válaszolt a 24.hu kérdéseire sem.
   • „Milyen kapcsolatban van S. Mária a Tisza Párttal, a Talpra Magyarok Közösségével, illetve személyesen önnel?
   • Tudta-e ön a Metropol-cikk megjelenése előtt, hogy S. Máriát gazdasági bűncselekményért jogerősen elítélték?
   • Lát-e ebben problémát abban az esetben, ha hivatalosan vagy formálisan, esetleg baráti szívességből segíti az ön munkáját?”

Mindig csak egy lépésre lemaradva. Találkozott a piramisjáték és a politika

Mint ismeretes, Magyar Péter gazdasági vezetője 4 évet ült fegyházban, miután egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként 1200 embert lopott meg, összesen 8 milliárd forinttal. Sájer Mária Judit bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A hatóságok körülbelül 7 milliárd forintot keresnek. Feltételezések szerint a hatalmas összeg tisztára mosása ma is zajlik, ezért is figyelemreméltó Sájer Mária felbukkanása Magyar Péter mozgalma és a Tisza párt körül.

Magyar Péter új családja. A fegyházból frissen szabadult pilótajátékos anyós, és a lánya. Beindult az új piramisjáték…

A Metropol a bírósági ítélet, illetve a vádirat tanulmányozása során megtudta, hogy a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. Terveik között szerepelt, hogy az EU fővárosában Brüsszelben rejtőznek el. Egyes utalások szerint jelentős kapcsolataik lehetnek a belga fővárosban.
Miután megtörténtek az az első letartóztatások, Magyar Péter élettárásnak anyja hónapokon át tovább folytatta az áldozatok becsapását és kisemmizését. Ezt a fajta gátlástalanságot a bíróság súlyosbító tényezőként vette figyelembe a 4 éves fegyházbüntetés kiszabásakor
Magyar kabinetfőnöke még az I. rendű vádlott őrizetbe vétele után is azt állította az átvert embereknek, hogy „aggodalomra nincs ok”, csupán pillanatnyi zavarok álltak be, és „a befektetésüket vissza fogják kapni”. Volt olyan áldozat, akinek még több pénz befizetését javasolta, mondván, „úgy biztos nem veszíthet semmit”.

Vallomásában az egyik áldozat azt mondta, hogy Sájer Mária hónapokon át zaklatta, újabb és újabb ajánlatokkal „bombázta”, egyre nagyobb és nagyobb hozamokat ígérve. Egy károsultra vetítve egyébként Sájer okozta a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki.  A Metropol értesülései szerint volt olyan áldozat, aki öngyilkos lett, miután rádöbbent, hogy aljas módon kirabolták.
A jogerős bírósági ítélet kimondta, hogy Sájer Mária Judit hamis banki igazolásokkal tévesztette meg az áldozatait, nem egyszer teljesen jogtalan módon az osztrák Oberbank nevét, logóját felhasználva. A fiktív dokumentumokban az is szerepelt, hogy egy neves bankban több százezer euró készpénz áll fedezetként rendelkezésére. Sájer ezzel győzte meg a leendő befektetőket, hogy a pénzüknek van fedezete, aggodalomra semmi ok.  Ha pedig a bankigazolások nem bizonyultak elégnek, Sájer azzal érvelt, hogy a befektetéseknek ingatlan fedezete is van. Természetesen ebből sem volt semmi sem igaz. 

A vádirat szerint Magyar Péter pénzügyeinek intézője mindvégig közvetlen kapcsolatba állt a nyolcmilliárdos csalássorozat első rendű vádlottjával, a bűnszövetkezet első számú vezetőjével. Az ítélet indoklásában megtalálható, hogy több, mint 700( !) alkalommal beszéltek közvetlenül telefonon egymással, jellemzően arról, hogy, kit, mennyi pénzzel lehetne még „levenni”.
Sájer rendszeres látogatója volt az első rendű vádlott irodájának, amit a fontos pénzintézetnek helyet adó Bankcenterben béreltek. A tehetősebb áldozatokat ide vitték be, meggyőzve őket arról, hogy profikkal van dolguk. 
Azzal verték át az áldozatokat, hogy "egy neves bankár révén a nemzetközi üzleti világban fektetik be a nekik átadott összegeket". Megtévesztés céljából Sájer Mária egy weboldalt is fenntartott, ahova kamufotókat töltött fel magáról, illetve arról, hogy a bűnbanda vezetői külföldön tárgyalnak „kötnek üzleteket”.

Sájer korábbi főnökét, a csaló banda vezetőjét egyébként 11 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, jelenleg is fegyházbüntetetését tölti. Nem hajlandó vallomást tenni arról, hova tűnt el 7 milliárd forint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek