Eltűnt villanyszerelők

„Ezek a tárgyak visszaidézték, milyen borzalom történt a családunkkal” – folytatódott az eltűnt villanyszerelők tárgyalása

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.05.23.

Folytatódott az eltűnt villanyszerelők tárgyalása szerdán, ahol ezúttal a begyűjtött bizonyítékok átnézésével folytatódott a per. Mácsik Zoltán családja több személyes tárgyat is visszakapott, amiről a gyanúsított - a hivatalos számlák ellenére - továbbra is azt állítja, hogy az övéi.

Ahogyan az ismeretes, Mácsik Zoltánnak 2018. március 31-én veszett nyoma, miután É. Imre találkozóra hívta egy abdai benzinkútra, hogy törlessze neki a tartozását. A rendőrség először eltűntként kezdte el keresni a családapát, ám ekkor a látókörükbe került egy másik eltűnt villanyszerelő is, akit szintén É. Imre látott utoljára. A vállalkozót néhány héttel később letartóztatták, őt jelenleg két ember megölésével vádolják. A folytatólagos tárgyalásokon Zoltán családjának bezacskózott bizonyítékokat kellett felismernie, melyek között korábban előkerült egy húszcentis csontdarab és egy fegyver tartozéka. Május 22-én pedig Zoltán néhány személyes tárgyát kapta vissza a család.
 

Folytatódott a tárgyalás Fotó: Mészáros Mátyás

- Zoli néhány szerszámát kaptuk most vissza, amiket annak idején É. Imre a rokonánál rakott le „megőrzésre”

 – kezdte Mácsik Zoltán felesége, Márti. - A gyanúsított többre is azt mondta, hogy neki is volt olyan, hogy az az övé, mert még most is csak a pénz érdekli őt. Viszont számlákkal lehetett bizonyítani, hogy ezek Zoli gépei. Sokat nem kaptunk még vissza, azt mondták, hogy majd szépen lassan, ahogy haladunk, mindenre sor kerül. Ugyanakkor nekünk ez nagyon nehéz, mert itt vagyunk hat évvel később, itt vannak Zoli személyes tárgyai, de ő nincs sehol… Rossz érzés, hogy azon kell még veszekedni, hogy kié melyik gép, mikor egyébként két ember, két családapa nincs meg! Ennyi maradt az életéből, néhány szerszám… Én még meg se tudtam nézni őket, beraktuk a garázsba. Megint feltépte a sebeket. Ezek a tárgyak visszahozzák bennünk, hogy milyen borzalmas dolog történt velünk, milyen igazságtalanság. Ennek nem szabadott volna megtörténnie! Zolinak még most is mennie kellene a transzporterével és a szerszámaival dolgozni… de már nem teheti.. - zárta szavait az eltűnt villanyszerelő felesége.
 

A család visszakapta Zoltán néhány munkagépét Fotó: olvasói

Elrejtette az áldozatok autóját is

Ahogyan azt korábban a Bors megírta, amikor kiterjedt a nyomozás Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos eltűnése miatt, akkor találták meg Vilmos autóját É. Imre gyanúsított rokonánál. Évek óta parkoltatta nála, amire a rokona csak annyit mondott, hogy egy ideges férfival hozta el Imre az autót, beállt vele az udvarra, majd elment. A jármű végül eldugva, üresen és rendszámtábla nélkül került elő. Ez volt az az autó, amivel annak idején Vilmos találkozóra ment a gyanúsítottal.
 

Rendszám nélkül találtak rá Zoltán transzporterére az autószerelőnél Fotó: Bors

Mácsik Zoltán fehér transzporterét pedig egy autószerelőnél találták meg, ahol – elmondása szerint - szintén „megőrzésre” hagyta a É. Imre. Felmerül a kérdés, hogy meg akartak-e szabadulni az autókról, szét akarták-e szedetni vagy a vállalkozó csak meg akarta várni, hogy elüljön a por Zoltán eltűnése miatt és használhassa a transzportert, pontosan úgy, ahogyan Vilmos autóját is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek