Keresés

Szívszorító hírek érkeztek a Titanichoz indult, de eltűnt merülőhajóról

KL

Létrehozva: 2023.06.22.

Módosítva: 2023.06.22.

A kutatást végző mentőcsapatoknak már nincs sok idejük.

Az egész világot lázban tartja, hogy mi lesz a sorsa a Titanic roncsainál rekedt, Titán nevű búvárhajónak, amely még június 18-án, helyi idő szerint reggel 6 órakor indult útnak, majd tűnt el.

hajó roncs víz alatt sablon
A mentőcsapatoknak nem maradt sok idejük Fotó: Pexels (Illusztráció!)

Az eltűnt búvárhajó megmentésére indult kutatócsapatnak azonban gyorsan kell cselekednie, ugyanis a szakértők szerint a hajón 96 órára elegendő oxigén van, amely az amerikai parti őrség becslése szerint az Egyesült Államok keleti partján reggel 7:18-kor, vagyis magyar idő szerint 13:18-kor elfogyhat.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Titán fedélzetén öten tartózkodnak, köztük van Hamish Harding brit milliárdos, valamint családja közleménye szerint egy pakisztáni származású Nagy-Britanniában élő üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia is.

 

A június 20-ai észlelést követően június 22-én ismét zajokat hallottak a kutatócsapatok az Atlanti-óceán azon területén, ahova nemrég átvezényelték őket. David Marquet, az amerikai haditengerészet egykori atom-tengeralattjáró-parancsnoka arra figyelmeztetett, hogy az elmúlt órákban észlelt reményteli hangok vélhetően nem a Titántól származhattak.

Nem hiszem, hogy ők a zajforrás, hanem ezek csak természetes hangok. Zajokat hallunk, és több hajó érkezik a területre, aztán még több zajt hallunk... nem hiszem, hogy ez véletlen

– fejtette ki a veterán parancsnok.

David Marquet úgy véli, hogy a fedélzeten tartózkodók túlélési esélye nagyon alacsony, ugyanakkor kissé nőtt, mert a Titán felemeléséhez szükséges felszerelések már úton vannak a terület felé – írja a BBC.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek