Budapest

Életveszélyes, ahogy a száguldó biciklisták keverednek a gyalogosokkal a József körúton

E. Zs.

Létrehozva: 2023.05.07.

Lekopott a biciklisáv, ezért újra felfestették a József körúton Budapesten - de életveszélyes az egész.

Néhány percenként alakul ki balesetveszélyes helyzet Budapesten, a József körúton a Metropol tapasztalatai szerint, miután Karácsony Gergelyék visszafestették a lekopott biciklisávot a járdán.

Keverednek a száguldó biciklisták, gyalogosok és autók... Fotó: Metropol

A fővárosban durván lekopott a József körúton a bicikliút, ezért Karácsony Gergely újrafestette. Sokan gúnyolódnak azzal, hogy "végre legalább csinált valamit" a főpolgármester - de sajnos balesetveszélyes maradt az egész József körút.    

A babakocsisok is veszélyben vannak, hiszen rengeteg biciklista figyelmetlenül, száguldva érkezik. Fotó: Metropol

A járókelők veszélyben vannak 

A Nagykörút járdájára felfestett bicikliút kifejezetten veszélyes a gyalogosok számára. A Metropol a helyszínen járt, és fél óra alatt féltucat olyan helyzetet láttak, ami könnyen végződhetett volna balesettel.

Sok biciklis nagy sebességgel haját át a járdán a járókelők között, hogy felhajtson a bicikliútra. Sokan inkább a járókelők között szlalomoznak, veszélyes helyzetek sorozatát okozva.

A frissen átfestett bicikliutak a zebrák előtt vannak, tehát minden gyalogosnak át kell mennie rajtuk - a babakocsit toló kismamáknak és időseknek is. 

A bicikliutak túl közel vannak a járda széléhez, azaz a zebránál várakozókhoz, akik így kiszorulnak a járda szélére. Ez akkor veszélyes, ha sok ember vár egyszerre a zöldre a zebránál, márpedig a József körúton ez mindennapos.

Nem örülök, mert ha véletlenül nem figyel az ember, elüthetik

 –mondta el véleményét egy járókelő a József körúton. Egy másik így vélekedett: "Nem tetszik, ahogy kinéz, nem tetszik ez a megoldás, balesetveszélyes is lehet. Ha tehetem, elkerülöm". "Én Pest összes festett bicikliútját veszélyesnek találom. Ezért nem is biciklizem, mert nap mint nap látni baleseteket"– mondta egy fiatal lány.

A zebrák is veszélyesek, pocsék állapotban vannak

A József körút és Baross utca kereszteződésénél a zebrák állapota borzalmas, azt nem sikerült újrafestenie Karácsony Gergelynek. Szomorú a látvány, és ez így szintén balesetveszélyes...

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek