Budapest

Karácsony legújabb ötletétől kiverte a víz a fővárosiakat

E.Zs.

Létrehozva: 2023.03.13.

A fővárosiaknak nem annyira tetszik Karácsony Gergely hirtelen támadt ötlete, miszerint elbontaná a Nyugati téri felüljárót és összekötné a villamospályát a Lehel tértől a Deák térig.

A főpolgármester néhány napja jelentette be hirtelen jövő ötletét, miszerint idén elkezdik a munkálatokat és elbontják a felüljárót. 

A felüljáró valóban rossz állapotban van, de lehet, hogy jobban megérné felújítani. Fotó: Bors

A Budapesti Fejlesztési Központ egy évvel ezelőtt készítette el a nagyszabású átalakítási látványterveket. A terület eszerint teljes átalakuláson menne keresztül, egy új városrész születne. A többi között a felszín teljesen zölddé válik, a föld alatt pedig egy 6 vágányos mélyállomás épül. Azonban Brüsszel szankciós politikája és a háború következtében kialakult gazdasági helyzet miatt elhalasztották a munkát. Karácsony Gergely – aki egyébként tagja volt a munkacsoportnak – most szokásához híven hirtelen posztolt egyet azzal, hogy ő mégsem vár, elbontatja a felüljárót minden további fejlesztés nélkül.

A főpolgármester semmi egyebet nem tervez némi zöldítésen és a villamospályák összekötésén túl ahhoz, hogy a tér megújuljon és korszerű, új funkciót kaphasson. A fővárosnak ugyanis nincs pénze, ahogyan ezt Karácsony Gergely gyakran panaszolja. Így joggal merül fel a kérdés, hogy érdemes-e a nagyszabású felújítás helyett a budapestieknek beérniük egy elkapkodott kis, az autós közlekedést viszont jelentősen akadályozó munkálattal, azaz a felüljáró elbontásával. 

A Metropol megkérdezte, mit szólnak a budapestiek Karácsony hirtelen ötletéhez 

ernő
Fotó: Bors

Ernő: "Ez elég szomorú, megmondom őszintén, nem tartom jó ötletnek. Szerintem fel kéne inkább újítani. Én Karácsonnyal abszolút nem értek egyet semmiben sem, amióta megválasztották, borzasztó a fővárosban a közlekedés. Nem lehet autózni, le vannak zárva a sávok, a biciklisávban a rolleresek úgy mennek, ahogy akarnak".

györgy
Fotó: Bors

György: "Azt hallottam, hogy a felüljárók állapota rossz, ennek a javítása biztosan nagy forgalmi akadályt jelentene. Én semmiképpen nem bontanám le, szerintem fel kéne újítani.

mariann
Fotó: Bors

Mariann: "Ez hülyeség. Butaságnak tartom a lebontás tervét, inkább másra kéne fordítani a pénzt."

erzsébet
Fotó: Bors

Erzsébet: "Én nagyon sajnálnám, ha elbontanák, mivel nagy forgalmat bonyolít le a felüljáró. Az autósoknak is kell valahol menni, nekem nincs autóm, de akkor is velük értek egyet. Semmiképpen se kéne elbontani".

 

 

Az elbontás után a villamospályákat kötnék össze a Lehel tértől a Deák térig. Fotó: Bors

"Ez megint csak az autósok ellen szól"

"Ez a terv illeszkedik abba a folyamatosan érzékelhető, a körülmények figyelembevételét nélkülöző ötletelésbe, melynek valós célja akár környezetkárosítás árán is az autósok fővárosból történő kiszorítása "–mondta el dr. Kovács Kázmér ügyvéd a Metropolnak arra reagálva, hogy Karácsony Gergely Terézváros polgármesterével együtt, a Népligeti felüljáró után a Nyugati térit is górcső alá venné, és még idén nekifognának a bontás előkészítésének. A Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke rámutatott arra, hogy ismét úgy döntenének valamiről a Városházán, hogy azt nem előzi meg szakmai felmérés.

Dr. Kovács Kázmér szerint először a következményeket kellene ismernie Karácsony Gergelynek, csak azután lenne érdemes dönteni. Fotó: Kovács Kázmér

Nincsenek előzetes felmérések, amelyek bemutatnák azt, hogy az új elrendezés mennyivel fogja lassítani a környék forgalmát és ezáltal milyen többlet káros anyagkibocsátáshoz fog vezetni

– hangsúlyozta a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke, hozzátéve:" Ez az elképzelés ismét figyelmen kívül hagyja azt a körülményt, hogy nem mindenki kényelmi okokból használja az autót. Van, aki vidékről vagy az agglomerációból érkezik, van olyan, aki idős, aki beteg, akinek a foglalkozásánál fogva gépkocsit kell használnia. Ezen embereknek a mindennapjait  nehezíti Karácsony Gergely, a tehetőseket pedig úgyse riasztja vissza a többletköltség, ami a kerülővel vagy a várakozással jár.

 

"Megint egy megúszós mellébeszélés és a népek hülyének nézése"

A két baloldali politikus azt is közölte: nem várnak a kormányra, a főváros és a kerület összefog a terület rendezéséért.

Ez megint csak tervezgetés, a konkrét munkavégzésről és a főváros feladatairól hallgat

– így reagált a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony bejelentésére. Wintermantel Zsolt emlékeztetett: "Nem a főpolgármesternek jutott eszébe a Nyugati tér, benne a felüljáró kérdésének rendezése és nem a baloldali vezetés készített rá előzetes terveket, hanem a kormány által létrehozott Budapesti Fejlesztési Központ. Most, hogy Brüsszel pénzvisszatartó zsarolása és az elhibázott szankciók okozta gazdasági nehézségek miatt át kell gondolni, hogy mire jut és mire nem jut pénz, Karácsony Gergely saját feladatainak elvégzése helyett ismét csak a kormányt támadja. A Nyugati tér közlekedésének és térrendezésének feladata 10 százalékban a főváros feladata. Karácsony Gergely 3 év szövegelés után elkezdhetne dolgozni."

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint Karácsony Gergely és a kerületi polgármester bejelentése csak megúszós mellébeszélésnek tekinthető és a népeket hülyének nézi.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714005018
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714005018
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159231_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714005018
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében