Tragédia

Borzasztó halál: egyetlen gombelem végzett a 7 éves kisfiúval

K.B.

Létrehozva: 2023.01.26.

Ismét tragédiába torkollott egy családi nyaralás. Ezúttal egy fiúnak kellett életét vesztenie egyetlen gombelem miatt.

Egy svájci család utazott el Portugáliába kikapcsolódni, még az év végén. A pihenést akkor váltotta fel a pánik, amikor hétéves fiuk, Jose lenyelt egy gombelemet. Azt nem lehet tudni, honnan jutott hozzá. Kórházba szállították, ahol azonnal a műtőbe tolták.

Az orvosok a gombelemet sikeresen eltávolították a fiatal szervezetéből. Csakhogy tragikus módon két héttel később, az emiatt kialakult érgyulladásba belehalt. Lesújtott családja pár nappal később örök nyugalomra helyezte. Feldúlt szülei és nővére ezután összetört szívvel térték haza - írja a Mirror. 

A hatóságok felhívása szerint a legtöbb esetben gombelemek lenyelése után áthaladnak a szervezeten, és 24-96 órával később a széklettel távoznak. Az érintettek 80-95 százaléka nem mutat tüneteket. Ritka esetekben azonban súlyos vagy halálos következményekkel járhat.

A szövődmények közé tartozik a nyelőcső nyálkahártyájának károsodása vagy akár a nyelőcső perforációja. A tünetek közé tartozik a nyelési nehézség, a hányás, a nyálcsorgás, a fulladás, a köhögés vagy akár a légzési nehézség.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek