Gyűjtés

Összefogott az egész ország, már több mint 159 millió forint gyűlt össze

MTI

Létrehozva: 2022.12.18.

Módosítva: 2022.12.18.

Több mint 159 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ).

Áder János volt államfő és felesége, Herczegh Anita évről évre hozzájárulnak a közmédia jótékonysági kampányához. Tavaly az általuk létrehozott Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány javára gyűjtött támogatást a Jónak lenni jó! - hangzott el a Duna tévécsatorna műsorában.

Ebben az évben Áder János és felesége az alapítvány nevében egy olyan focilabdát ajánlott fel, amelyet Grosics Gyula és Szepesi György dedikált 1997-ben egy FTC-Komárom FC barátságos focimeccs után.

Hercegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a műsorban azt mondta: a labdát az alapítvány kapta egy támogatótól, aki hozzájárult ahhoz, hogy a relikvia a Jónak lenni jó! kampányban jót célt szolgáljon. Megköszönte a közmédia kampányának a tavalyi adománygyűjtést, és elmondta, hogy a másfél éve alakult Regőczi Alapítvány kezdetben 400-500 árvát, ma pedig már több mint 1500 rászoruló gyermeket pártfogol.

Áder János azt hangsúlyozta, hogy minden évben fontosnak tartják felhívni a figyelmet az adakozás fontosságra. Mint mondta, az immár tizenegy éve működő Jónak lenni jó! kampányt jó kezdeményezésnek tartja, és reméli, hogy a ma már hagyományos jótékonysági akciót sokáig, a következő évtizedekben is meg tudja rendezni a közmédia.

Beszélt arról is, hogy a Regőczi Alapítvány célja a létrehozása óta változatlan: nem egyszeri alkalommal, hanem folyamatosan támogatni a gyerekeket nagykorúságukig vagy a szakma-, illetve diplomaszerzésig, hogy ne korlátozza őket álmaik megvalósításában az, hogy a koronavírus-járvány következtében valamelyik szülőt vagy mindkettőt elveszítették.  

Herczegh Anita kitért arra, hogy újabb és újabb megoldásokkal próbálják fenntartani az alapítvány vállalását. A pénzbeni felajánlások mellett egyes támogatók jótékonysági divatbemutatóval vagy festményárveréssel gyűjtenek nekik, de vannak, akik a munkájukat ajánlják fel, és nyaraltatást szerveznek a gyerekeknek - mondta Herczegh Anita.

A dedikált labda mellett több más, a Jónak lenni jó! számára felajánlott tárgyra is lehet licitálni, egészen este 10 óráig.

A Szerencsejáték Zrt. 9,5 millió forintot ajánlott fel, de több sportoló is csatlakozott az akcióhoz. Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketingmunkatársa a MOB nevében egy dedikált mezt hozott a stúdióba, a relikviát egymillió forintért lehet megvásárolni.

Gurisatti Gréta olimpiai bronzérmes válogatott vízilabdázó dedikált úszódresszel járul hozzá a kezdeményezéshez. Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 2020-as Európa-bajnokság bronzmérkőzésén használt, a kapitány és a női csapat által dedikált labdával segíti az akciót. A Ferencvárosi Tornaklub idén Vécsei Bálint mezét ajánlotta fel jótékony célra, az Európa Liga csoportgyőztes csapat tagjai aláírásával.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget.

A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a [email protected] e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27390_resized.jpg?avcount=1713992418
origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1713992418
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157935_auto_resized.png
metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27396_resized.jpg?avcount=1713992418
origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160030_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében